Afbeelding

Cover 4 2023

Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 4 augustus in de brievenbus! 

Nooit meer een nummer missen? Meld je dan aan voor 21 juli 23:59 u. en ontvang dit nummer! 

Ja, graag    Geef cadeau

Gouden tips van de Queen of crime Karin Slaughter

Afbeelding

Karin Slaughter

Door Liz Hagen

Karin Slaughter is auteur van meer dan twintig New York Times-bestsellers en ook in Nederland is ze een razend populaire thrillerschrijver. In het komende nummer van Schrijven Magazine geeft ze aspirant-thrillerschrijvers tips!

Extra leuk: kies nu voor het boek cadeau 'In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven' van Marelle Boersma.

Ja, graag    Geef cadeau

Beschrijf je personage eens vanuit de ogen van een ander

Er zijn veel rechtstreekse methodes om je personage te beschrijven: handelingen, dialoog of gedachten bijvoorbeeld. Je kan het ook minder rechtstreeks aanpakken, namelijk door de ogen van een ander personage. Kathy Mathys geeft tips!

De psychologie van je personage

Wanneer je een personage beschrijft die psychische problemen heeft, dan moet je een manier vinden om dat literair te verwoorden. Redacteur Peter de Rijk geeft geslaagde voorbeelden van bekende schrijvers en tips hoe je het zelf kan aanpakken.

De Nederlandse Jack the Ripper: van archief naar boek

Auteur Steffie van den Oord speurde in archieven en schreef een boek over de Nederlandse Jack the Ripper: De vrouwen van Henrik de Jong. Op basis van haar uitgebreide ervaring geeft ze een schrijfcursus waarin ze je leert hoe je archieven kunt gebruiken voor een bloedstollend verhaal.

Schrijven in het Engels

De Engelstalige boeken blijven ongekend populair en je boort met je boek een groter publiek aan dan wanneer je in het Nederlands of Vlaams schrijft. Niet gek dus dat sommige schrijvers ervoor kiezen om over te stappen op het Engels. Zo ook Fiona Stoffer, die zelfs een groep startte met andere schrijvers om elkaar te helpen.

Zo schrijf je een protagonist en antagonist

Door Kathy Mathys

De protagonist is enorm belangrijk, want zonder personages heb je ook geen plot. Zijn tegenstander, de antagonist, is misschien wel even belangrijk. Vooral hoe de twee tegenover elkaar staan levert een ijzersterk plot op!

Research voor je boek – tips van Anneloes Timmerije

Voor haar boek De mannen van Maria dook Anneloes Timmerije de geschiedenis van de vrouw van Antonio van Diemen, gouverneur-generaal te Batavia (1636-1645). Hij was de derde man van Maria, in totaal trouwde ze vijf keer. Timmerije was meteen gefascineerd door haar en ging op onderzoek uit. Ze geeft in het komende nummer van Schrijven Magazine tips voor het doen van research!


Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 4 augustus in de brievenbus! 

Nooit meer een nummer missen? Meld je dan aan voor 21 juli 23:59 u. en ontvang dit nummer! 

Ja, graag    Geef cadeau