Afbeelding

Cover 3 van 2023

Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 9 juni in de brievenbus! 

Nooit meer een nummer missen? Meld je dan aan voor 26 mei 23:59 u. en ontvang dit nummer! 

Ja, graag    Geef cadeau

De belangrijkste elementen van een thriller – volgens Charles den Tex

Door Marlene Lunter
Charles den Tex, schrijver van de thrillers De Repair Club en Trauma, vertelt je in het komende nummer van Schrijven Magazine alles over het schrijven van een bloedstollende thriller. Van de verschillende soorten spanning tot clichés en plottwists!

De 10 wetten van feelgood

Door Lisanne Mathijssen
Feelgood is hot! We kennen steeds meer Nederlandse successen en Booktok staat vol met feelgood-gerelateerde hashtags. Kortom: het chicklit-genre is terug van weggeweest. In het komende nummer van Schrijven Magazine delen we de 10 wetten van het genre.

Leer plotten als een pro

Door Louis Stiller

Welk genre je ook schrijft, de plot is de basis van je verhaal. In Plot, beschrijft journalist en oud-hoofdredacteur van Schrijven Magazine Louis Stiller alles wat je ook maar zou kunnen willen weten over de plot. In het komende nummer deelt hij zijn beste tips!

Je innerlijke redacteur zit creativiteit in de weg

Door Lucia van den Brink

Je brein werkt op twee verschillende systemen die elkaar tijdens het schrijven in de weg zitten, vertelt schrijfster Lucia van den Brink in het komende nummer van Schrijven Magazine. Je innerlijke redacteur concurreert met jou als schrijver. Gelukkig deelt ze een manier waardoor je je creativiteit niet meer in de weg zit!

Feelgood-koningin Marijke Vos geeft masterclass feelgood-schrijven

Wil je graag een feelgood-verhaal schrijven? Auteur Marijke Vos neemt de valkuilen van het genre onder de loep én geeft je tips & oefeningen.

Zo gebruik je humor in je verhaal

Door Peter de Rijk
Sommige auteurs hebben het van nature, die humor, het klinkt als het ware door in hun pen. Redacteur Peter de Rijk vertelt je over de verschillende soorten humor en geeft voorbeelden van bekende schrijvers. Zodat jij voortaan zelf ijzersterke humor kan gebruiken in je verhalen!

Zo vind je een stevige structuur voor je verhaal

Door Kathy Mathys
Verhaalideeën vinden is niet zo moeilijk, de juiste vorm voor deze verhalen is een grotere uitdaging. In de workshop in het komende nummer oefen je hoe je een verhaal kan opbouwen.

Dit is waarom we schrijven

Door Vincent Merjenberg
Meestal gaat het om hoe we schrijven, maar vergeten we waarom we schrijven. Het juist het waarom is zo belangrijk voor de kwaliteit van je verhaal!

Dichter Nisrine Mbarki over verbondenheid en vrijheid

Nisrine Mbarki vertelt over haar meertaligheid, die haar de mogelijkheid geeft te schakelen tussen verschillende werelden. En over de ruimte en verbinding waar ze als dichter steeds naar op zoek is, en zo beeldend weet te verwoorden... Mbarki’s debuut de gedichtenbundel Oeverloos is genomineerd voor de Buddingh’ prijs en de Herman de Coninckprijs.

Zo crowdfund je je boek 

Door Thom Schouten
Door de uitgave van je boek te crowdfunden, bouw je een band op met je lezers. Die community is essentieel voor het succes van je boek, zegt Thom Schouten, oprichter van Boekfunding, een nieuw crowdfundingplatform voor boeken.

Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 9 juni in de brievenbus! 

Nooit meer een nummer missen? Meld je dan aan voor 26 mei 23:59 u. en ontvang dit nummer! 

Ja, graag    Geef cadeau