Nummer 1 van 2020

Afbeelding

Schrijven Magazine 1 2020

NU OVERAL VERKRIJGBAAR
Kun je Schrijven Magazine niet vinden in je favoriete boekhandel of kiosk? Vraag ernaar, je boekhandel bestelt graag bij!

DEZE WINKELS VERKOPEN SCHRIJVEN MAGAZINE

MELD JE AAN  GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

Topauteur Oek de Jong leert je schrijven over de liefde

Oek de Jong is geen veelschrijver, maar als hij een boek publiceert is het meteen een meesterwerk én een bestseller. Dat was al zo met zijn debuutroman Opwaaiende zomerjurken, en ook zijn nieuwste roman Zwarte schuur wordt de hemel in geprezen. In ons februarinummer geeft Oek de Jong les in een aspect waarin hij uitblinkt: schrijven over liefdesrelaties en alles wat daarbij komt kijken, de erotiek én de ruzies. 

Nergens komen mensen elkaar en zichzelf zo tegen als in een relatie of huwelijk; alle extremen van menselijk gedrag komen erin samen. Liefde drijft ons tot het uiterste, zelfs tot geweld. Dat maakt het een prachtig onderwerp om over te schrijven.

Zit je vast in je roman? Wij helpen je weer op weg!

Soms ben je al halverwege je roman en loop je toch nog vast. Onze vaste medewerker Kathy Mathys, zelf romanschrijver, helpt je weer op weg met tips en oefeningen. 

Zo schrijf je sterke scènes 

Schrijven in scènes is een van de belangrijkste basisvaardigheden voor elke schrijver. Onze hoofdredacteur Frank Noë leert je krachtige scènes te schrijven.

MELD JE AAN  GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

Hoe lever je je manuscript aan?

Je bent tevreden over je manuscript en je weet aan welke uitgever je het wilt sturen. Maar wat stuur je? Het hele manuscript? Een synopsis? Lidewijde Paris, voormalig uitgever bij onder meer Querido en Nieuw Amsterdam, legt het haarfijn uit.

Zo schrijf je over complexe relaties

Marijke Schermer volgde een opleiding aan de Toneelschool. En dat merk je aan haar romans. Als geen ander is ze in staat complexe relaties te vangen in pakkende scènes en dialogen. Ze vertelt hoe ze dat aanpakt. 

Geert Kimpen: Zo schrijf je een spannend liefdesverhaal

Het schrijven van een liefdesverhaal is moeilijker dan het lijkt. Want hoe slaag je erin de lezer te laten meeleven? Geert Kimpen legt het haarfijn uit.

Schrijftips van Nino Haratischwili!

Nino Haratischwili werd wereldberoemd met de roman Het achtste leven (voor Brilka). Wij vroegen haar om haar 5 beste schrijftips.

En ook:

  • Van Dale taaltips. Met deze keer: de bijna uit onze taal verdwenen ‘aanvoegende wijs’ (‘Het ga je goed!’)
  • Tekstuurjeugdliteratuur: bekroond auteur en schrijfcoach Mireille Geus bespreekt een door een lezer ingezonden verhaal voor kinderen.
  • Tekstuur Proza: schrijfdocent, redacteur en schrijver Yke Schotanus bespreekt een door een lezer ingezonden kortverhaal.
  • Dichter bij het werk: dichter, journalist en schrijfdocent Remco Ekkers interviewt een dichter over zijn of haar werk, of een specifiek gedicht daaruit. 

NU OVERAL VERKRIJGBAAR
Kun je Schrijven Magazine niet vinden in je favoriete boekhandel of kiosk? Vraag ernaar, je boekhandel bestelt graag bij!

DEZE WINKELS VERKOPEN SCHRIJVEN MAGAZINE

MELD JE AAN  GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU