Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #514 - Verward

9 juli 2024 - 8:24

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 514e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #514 - Verward

Door Anna Strijbos

Er is steeds meer sprake van verwarde mensen. De geestelijke gezondheidszorg is overbelast, en steeds minder mensen krijgen de hulp die nodig is.

Ook in de literatuur wordt er veel geschreven over mensen die verward zijn. Als je zelf nooit last hebt gehad van bijvoorbeeld een psychose, depressie, somberheid, manie of iets dergelijks, kan het best wel een uitdaging zijn om je te verplaatsen in zo’n personage.

Deze week luidt de opdracht: schrijf in de ik-vorm over een personage dat in de war is. Dit mag je zo mild of extreem maken als je zelf wilt. De bedoeling van de opdracht is om je compleet in dit personage te kunnen verplaatsen.

Succes!

Het maximum aantal woorden is 400.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel + de titel van jouw verhaal). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Anna Strijbos heeft een filosofie-achtergrond aan de UvA. Ze heeft de uitgeverswereld tijdens een stage bij uitgeverij Atlas Contact op de redactie non-fictie en business contact leren kennen. Ook geeft zij de online schrijfcursus Ontdek je schrijftalent en schrijft artikelen voor diverse bladen.
Daarnaast houdt zij zich bezig met het schrijven van proza en poëzie. Haar gedicht Rouwend werd eerder gepubliceerd in de literaire bijdrage van Schrijven Magazine: Alice. Haar korte verhaal Blind zal worden gepubliceerd in het tijdschrift voor Neerlandistiek van de UvA: Absint. Naast de kortere schrijfprojecten is zij vijf jaar bezig met haar roman De Fantoomvrouw: een psychologische roman over de ontvankelijkheid die men kan hebben om in toxische groepsdynamiek verzeild te raken. 
Lees meer over Anna op haar LinkedIn pagina.