Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Administratie
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #506 - Moeder

14 mei 2024 - 11:02

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 506e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #506 - Moeder

Door Anna Strijbos

Het is natuurlijk net Moederdag geweest. De opdracht van deze week is om een verhaal te schrijven waar een moeder een centrale rol speelt, in welke zin dan ook. De verdere invulling is vrij! (Het hoeft dus ook niet uitsluitend over moederdag te gaan.)

Succes!

Het maximum aantal woorden is 400.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel + de titel van jouw verhaal). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
 • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
 • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Anna Strijbos heeft een filosofie-achtergrond aan de UvA. Ze heeft de uitgeverswereld tijdens een stage bij uitgeverij Atlas Contact op de redactie non-fictie en business contact leren kennen. Ook geeft zij de online schrijfcursus Ontdek je schrijftalent en schrijft artikelen voor diverse bladen.

Daarnaast houdt zij zich bezig met het schrijven van proza en poëzie. Haar gedicht Rouwend werd eerder gepubliceerd in de literaire bijdrage van Schrijven Magazine: Alice. Haar korte verhaal Blind zal worden gepubliceerd in het tijdschrift voor Neerlandistiek van de UvA: Absint. Naast de kortere schrijfprojecten is zij vijf jaar bezig met haar roman De Fantoomvrouw: een psychologische roman over de ontvankelijkheid die men kan hebben om in toxische groepsdynamiek verzeild te raken.

Lees meer over Anna op haar LinkedIn pagina.

Banner Schrijven Magazine

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
20 mei 2024 - 17:24

Misschien wat off-topic maar is er een update geweest in de lay-out van de reacties? Ik zie de namen nu niet meer, alleen benamingen als 'normale gebruiker' en 'lid sinds'.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
20 mei 2024 - 17:43

Hoi Mercedes, Ik heb Maaike Gunsing hierover al gemaild. Ze zijn ermee bezig. Ik hoop dat het weer in de oude staat wordt teruggebracht of in ieder geval overzichtelijker. Je weet nu niet wie gereageerd heeft.

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
20 mei 2024 - 18:15

Had Maaike hier ook reeds over ingelicht. Het probleem doet zich niet alleen in de weekopdrachten voor, maar tevens op andere delen van het forum. Komt vast weer in orde van zodra de ITers hun verlof erop zit.