Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #503 - Laat me niet meer los

23 april 2024 - 9:00

 Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 503e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #503 - Laat me niet meer los

Door Nadine van de Sande

Mensen die elkaar omhelzen bij wijze van begroeting: je ziet het vaak. Het is zeldzamer om mensen te zien die elkaar zo lang en stevig vasthouden dat het lijkt alsof ze elkaar nooit meer zullen loslaten. 

Zodra een omhelzing die indruk wekt, is de kans heel groot dat er een verhaal achter schuilt. Dat verhaal schrijf je deze week op in de wekelijkse schrijfopdracht. 

Schrijf vanuit het perspectief van de buitenstaander die het ziet gebeuren. Probeer daarbij zowel je personage als je lezer mee te nemen in de vraag wat er is voorgevallen om deze ogenschijnlijk eindeloze omhelzing teweeg te brengen. 
Deze opdracht is een goede oefening voor het schrijven van het zowel zichtbare – schrijf details als hoe de een de ander maar met de duim over het hoofd blijft aaien-  als het onzichtbare: welke ‘sfeer’ of ‘energie’ hangt er in de lucht? Opluchting, verdriet, rouw, geluk…?
Waaraan is dat te merken? 

Het maximale woordenaantal is 400

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.

Banner Schrijven Magazine