Lid sinds

9 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

#502 Dronevlucht

Hoofdontwerper Olivier d’Hautpromes staat bij de Efteling-drone die vandaag de officiële eerste vlucht gaat maken in de nieuwe attractie. Vreselijke woordspeling vindt hij het. Maar voor de directeur is het “een mooi eerbetoon aan de oude attractie die gemist wordt”. Sinds de elfjes en trollen zijn opgedoekt, is de naam blijven rondzingen. Ach, die zoete Droomvlucht. Oersuf was het.

“Dronevlucht - The Kong Experience" hebben de marketing-dames 'm als ondertitel meegegeven. Niet echt gericht op de jeugd, want de laatste King Kong-film is al weer 21 jaar geleden. Nee, hij zal 't vandaag wel verkopen aan de echte daredevils.

Midden in  Ruigoord, omringd door pretparkbobo’s, journalisten en fotografen, ontvangt de directeur de staatssecretaris. Handjes geven, toespraakjes, vriendelijk knikken. Laat de directeur de credits maar krijgen, denkt Olivier. Als het tweetal instapt en alle telefooncamera’s omhoog gaan, trekt Olivier zich terug in de controlroom, naast de technicus en de gamemaster-of-the-day die Kong bestuurt.

“Behendige stuurkunst.” had Olivier nog gezegd tegen de staatssecretaris. “Daar gaat het hier echt om".
Ze had hard gelachen en geroepen dat ze beter rijdt dan haar man. En ze mist Droomvlucht ook. Helemaal volgens de regels van het attractieontwerp zal ze Kong pas op het laatste level tegenkomen.

Olivier kijkt naar de beeldschermen. Behendig stuurt ze inderdaad langs bomen en kerktoren. Bij het derde level merkt hij dat ze aarzelt. Valt ook niet mee, een helicopter ontwijken. Maar het gaat goed. Level vier: storm boven zee. Ze trekt de schermen net te laat op en wordt nat. Perfect, hoort er allemaal bij. Hij hoort haar lachen als ze weer boven de dorpen vliegt.

‘Geluid iets omhoog’, zegt hij tegen de technicus. Die duwt tegen de schuif.

Langzaam rijst Kong op uit de bossen van level 5. De drone zwaait van links naar rechts. Ze weet niet precies wat ze moet doen.

‘Links’, zegt Olivier en de gamemaster drukt op een knop. De linkerarm van Kong grijpt naar de drone, maar mist natuurlijk. Met een zwaai stuurt de staatssecretaris naar links.

“Links”, zegt Olivier.

Weer een zwaai en de drone vliegt ver naar rechts.

“Beide armen”, zegt Olivier.

“Wacht” zegt de gamemaster, “dat doen we toch niet?”

Maar Olivier drukt al op beide knoppen en kijkt hoe zijn Kong de drone tussen twee handen crasht. Ze was toch minder goed dan ze zelf dacht. Jammer. Oh, de krantenkoppen morgen! En de duizenden liefhebbers die zeker komen gaan.

 

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Raymond

Je hebt er een fijn verhaal van gemaakt, en je neemt de lezer mee in het spel.

Ik ben wel wat in de war met het personage dat de droge bestuurt, en dan de gamemaster, en dan lijkt het ook of Olivier zelf aan de knoppen zit?

Bekijk dat zeker eens, in een kort verhaal niet teveel figuren laten meespelen want dat komt de leesbaarheid niet altijd ten goede.

Johanna