Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#493 LB

Nu volgt een programma in de Zendtijd voor Politieke Partijen

Lezers van Nederland,

Geef het volk een pen en het waant zich een schrijver. Geef het volk een scalpel en het waant zich een hartchirurg. Gelukkig mag niet iedereen zomaar in de operatiekamer aan de slag, maar helaas is het met het schrijversambacht slechter gesteld.
De Literaire Beweging komt op voor de belangen van échte schrijvers, maar daarmee ook voor u, beste lezers. De Literaire Beweging wil u beschermen tegen het broddelwerk van dilettanten.
De arrogantie van Jan met de pet – en pen – dient een halt toegeroepen te worden. Schrijven is een vak. De Literaire Beweging wil een einde maken aan de wildwas van pulpschrijvers, prulpoëten en rimramrijmers die met hun rotte penvruchten literatuur een slechte naam bezorgen en boekhandels, bibliotheken, magazines en het internet bevuilen.
Stem op de Literaire Beweging voor Schonere Letteren.

De Literaire Beweging wil van schrijver een beschermd beroep maken. De Literaire Beweging pleit voor de invoer van diploma's en certificaten. Als de Literaire Beweging met uw hulp aan de macht komt, is de tijd voorbij dat de enige papieren die een schrijver denkt nodig te hebben blanco velletjes zijn.
Stem op de Literaire Beweging voor een leesbaar Nederland.

De Literaire Beweging streeft samen met de Nederlandse SchrijversBond naar de oprichting van een Nederlandse Literatuurkamer. Als de  Literaire Beweging met uw hulp de grootste wordt, kunnen enkel nog aangesloten erkende schrijvers hun werk publiceren dat natuurlijk door het instituut streng gecontroleerd is of het volksverheffend genoeg is en niet in strijd met de goede smaak.
Stem op de Literaire Beweging voor woorden van waarde.

 

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Neem die rimramrijmers meteen ook hun computers af, toegang tot het internet. Verplicht ze tot enkel havermoutpap en penen en je hebt mijn stem!

(PS: de IU heeft ook hier nog wat werk)

 

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

... en dan noemen ze de IU een nazipartij! Ik denk dat het prima samen kan gaan met IU, woorden van waarde zijn immers niets zonder de juiste interpunctie.

Ik vond inderdaad wat aandachtspuntjes, maar ik heb een sterk vermoeden dat je die er met opzet tussen hebt gezet.

wildwas ---> ???  wildgroei wellicht?

Als de Literaire Beweging met uw hulp aan de macht komt, is de tijd voorbij dat de enige papieren die een schrijver denkt nodig te hebben blanco velletjes zijn.  ---> voor mijn gevoel hoort achter "hebben" nog een komma te staan. Misschien maakt een iets anders volgorde de zin beter leesbaar:
Als de Literaire Beweging met uw hulp aan de macht komt, is de tijd voorbij dat blanco velletjes de enige papieren zijn die een schrijver nodig denkt te hebben.

SchrijversBond --> Schrijversbond of Bond voor Schrijvers

Als de  Literaire Beweging ---> spatie te veel

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Door tijdsdruk heb ik het geplaatst zonder laatste interpunctiecontrole. Ik kijk het nog eens na.

wildwas ---> ???  wildgroei wellicht?

Dat is toch precies hetzelfde? Ik vind 'wildwas' beter klinken.

SchrijversBond --> Schrijversbond of Bond voor Schrijvers

Ik denk dat het naar analogie van Katholieke Radio Omroep, Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs en Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond ook Nederlandse Schrijvers Bond moet zijn, al stuit mij dit als Engelse-ziektebestrijder tegen de borst. Maar zeker weet ik het niet en ik heb vooralsnog niet de regels voor de juiste schrijfwijze kunnen vinden. Wie het weet, mag het zeggen.

 

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wildwas komt voor in de Masterthesis Urban Geography van Lisanne Sluis van de Universiteit Utrecht. Ook op de website van de Belgische Houthakkers staat het woord.

Lid sinds

9 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik zou verwachten dat de laatste zin slechts zou luiden: Stemt den Literaire Beweeging. Met een toegeknepen Polygoonstem.

Bijzonder graag gelezen. Maar uit dol enthousiasme heb je twee inzendingen gemaakt?  

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Marc & Mili - Hostwriters

 

Zo kun je wel even doorgaan: geef het volk een mobiele telefoon en het waant zich fotograaf/videokunstenaar/blogger/vlogger en wat nog al. Een aanklacht tegen de losgeslagen democratisering van specialismen allerhande, lijkt dit pamflet wel.

Neemt niet weg dat wij het lazen met een grote glimlach. En ja verdorie, schrijven is wel degelijk een vák! En, Musonius, nu je toch bezig bent, wil je gelijk een pleidooi houden voor de herinvoering van de Rederijkers? Ik zeg maar wat …

Bedankt voor deze kers op de schrijfopdrachttaart van vorige week.  
Mili laat weten het met me eens te zijn. Ze is het altijd met mij eens …

 

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank, hostwriters. De plezierdichters van nu zijn de rederijkers van toen, dus feitelijk zijn ze er al weer een aantal decennia. Maar natuurlijk staat de Literaire Beweging hier achter. Allemaal te lezen in het programma, maar te veel voor een tv-spotje.