Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#475 Kinderlijke opvulling van een lege werkelijkheid

 

'Ja, ik weet dat minimalisme in de mode is, maar er zijn grenzen.'
Bullany wrijft nog eens over zijn weekbaard terwijl hij weifelend naar het lege canvas staart. Misschien sloeg ik door, heb ik mezelf wijs gemaakt dat mijn al maandenlange inspiratieloosheid kunstzinnig kan worden opgevat.
'Ik wil best wat van de prijs afhalen...'
De blik van de museumdirecteur doet aan die van pap denken, vlak voor een van zijn 'magische' tirades. Ik snap de financien niet en de financien snappen mij niet. Geen enkel zakelijk inzicht. Een suffige dromer die niet begrijpt hoe de werkelijke wereld in elkaar zit.
'Dit gaat niet om de prijs Morevaar, dit gaat om de meerwaarde. We kunnen ons nu geen flater veroorloven. Bezoekers hebben we nodig.'
De groep Aziatische toeristen die binnenloopt zou ik weer weg willen sturen, zodat ze hun trip aan de echte highlights van de stad kunnen besteden. Sorry, hier is niets te zien. Jullie hebben natuurlijk de lange vliegreis geboekt voor een speciale glimp op de ultieme lege kunstvormen die hier te vinden zijn. Vergeet het maar, niet commercieel genoeg.
'Hmm Morevaar, niet om hier vooroordelen te uiten, maar zie je wat die Aziaten daar vasthouden?'
Ook op een afstand zijn de kaarten niet te missen. De vooral voor kinderen bedoelde rage waar volwassenen ook aan mee doen, en waar het van Gogh handig op inspeelde.
'Ik weet wat je wil vragen, maar moet je teleurstellen. Ik ben niet in Pokemonkunst gespecialiseerd.'
Bullany kijkt nog eens naar het maagdelijk witte canvas, alsof het een magische spiegel is.
'Het museum wil je hiervoor best wat meer dan gebruikelijk betalen.'

Drie maanden later kwam de collectie Pikachu & Friends in het Onzichtbare Museum te hangen. Het werd zelfs nog een grotere gekte dan bij het van Gogh. Toch ging het museum uiteindelijk failliet...

 

 

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Less is more te ver doorgevoerd. Leuk idee en ook leuk om de actualiteit mee te nemen. Wel kost het mij de grootste moeite het verhaal te volgen; verteller, hoofdpersonen, gedachtes, beschrijvingen, dialoog ... Ik kom er vaak niet uit wie nu wat zegt, doet of denkt. Maar wellicht komen andere lezers er wel uit.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

Ik sluit me aan bij Musonius. Ik snap denk ik het verhaal wel, maar kom er ook niet uit wie wat zegt, doet of denkt. Het idee bevalt me en aan de zinnen ligt het niet, maar voor mij wel aan de plaatsing daarvan. Ik raak de weg kwijt. 

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Er is Morevaar de kunstenaar en Bullany, de museumdirecteur en de dialoog tussen hen is wat mij betreft glashelder. Een aantal zaken kan ik niet plaatsen omdat ik niet weet wat men bij van Gogh (ik zou hier het woord museum bijplaatsen, voor alle duidelijkheid) geëxposeerd heeft. Ik herken in ieder geval jouw stijl en heb dit graag gelezen, V. 

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuosu, ik vind je idee leuk gevonden. Het doet denken aan het sprookje van de onzichtbare kleren van de keizer. Natuurlijk gaat dat blanco schilderij veel geld opbrengen. Het verhaal zelf zou helderder mogen. 

waar het van Gogh ---> van hoort bij Gogh en moet dus ook met een hoofdletter, het Van Gogh(museum). In de voorlaatste zin idem.

aan mee doen. --> meedoen

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Een leeg canvas heb ik nog niet voorbij zien komen. Probeer maar eens met iets origineels uit de hoek te komen. De interactie is mij wel duidelijk, al moet ik niet te snel willen lezen.

Weekbaard kende ik niet. Ik weet niet of dat een algemene term is, maar iets van 'onverzorgde baard' misschien? Baard. Hoe vaker ik het lees, hoe gekker ik het woord ineens vind klinken, haha.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Klinkt toch als een vernederlandst woord voor wakeboard of iets dergelijks. Ik heb dan een midweekbaard gemiddeld. 

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ Musonius & Hadeke

Dank voor het lezen. Verhaal is vanuit de kunstenaar geschreven. Had zelf het idee dat dit wel duidelijk is, maar vind het lastig om dit vanuit de lezer in te schatten.

@Gi

Dank voor het lezen en de toelichting, dit is inderdaad wel het idee erachter.

@jascha

Dank voor het lezen. Ik heb wel varianten gezien met baarden waarbij het aantal groeiende dagen werd gebruikt, zoals bijvoorbeeld als in driedagenbaard. Dus dan zou weekbaard ook moeten kunnen zou ik denken. Heeft trouwens niks met de verzorging van de baard te maken, gaat puur om aantal groeidagen. Midweekbaard klinkt ook goed als variant.