Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #472: maar dát was de bedoeling niet…

19 September 2023 - 9:00

 Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 472e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #472 - maar dát was de bedoeling niet…

Door Nadine van de Sande

Je gaat naar de winkel om de simpelste telefoon te kopen die er is. Je treft een gladde verkoper en een uur later heb je de modernste telefoon gekocht, honderden euro’s boven je budget. 
Of je begint op een feestje een gesprek over een mooi nieuw boek. Nog geen vijf minuten later heeft je gesprekspartner het over hoe geweldig rijk en fantastisch hij is omdat hij een slimme investering heeft gedaan. Dag gezellig praatje, hallo ongemakkelijk gevoel… 

Deze week schrijf je een kort verhaal waarbij je personage denkt: dat was niet de bedoeling…Hoe is dit zo ver gekomen?   
Probeer in je verhaal die verbazing voor je personage behouden, maar zorg er wel voor dat de opbouw en de climax naar dat moment van verbazing voor de lezer logisch blijven.

Het maximale woordenaantal is 400. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.

Banner Schrijven Magazine