Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #459 - Koekjesoma

 

Links één twee drie vier. Rechts één twee drie vier.
Rozanne houdt van structuur. Tijdens het stappen moet ze steeds op de juiste tegels springen. Ook al is er een plas. Een reuzeplas. En is haar broek volledig natgespat.
De duiven zitten op een rijtje op het dak en houden haar in het oog. Zoiets hebben ze nog nooit gezien. Allemaal tegelijk schudden ze hun kop.
Rozanne staat voor de deur van haar oma. Ze telt tot honderd en belt dan aan. Ze duwt onmiddellijk tegen de deur, maar die geeft niet mee. Ze belt nog eens. Ze springt van haar ene voet op de andere en schopt dan tegen de deur. De duiven vliegen gegeneerd weg. Met een pruillip gaat ze op de drempel zitten.

Er komt een Suzuki motor aangevlogen. Rozanne spert haart ogen, het ziet eruit als een grote arend die op haar afstevent. De motor stopt met gierende banden. Het stof doet Rozanne niezen. Groot is haar verbazing als ze oma van de motor ziet stappen. In haar witte kleedje. Ze kust dan ook nog de man in zwart gehuld die even vlug weer vertrekt. Precies een pact met de duivel.
‘Oma, wie is die man?’ vraagt Rozanne.
Oma zegt niets en geeft Rozanne een dikke, lieve knuffel.
‘Kom, lieverd, oma heeft lekkere kaneelkoekjes gebakken.’
Terwijl ze liefkozend naar binnen gaan, piept de gsm van oma. ‘Aan Alfa: Missie goed volbracht. Volgende missie over een week.’
Lieve oma is een huurmoordenaar op rust, die af en toe nog wat losse eindjes oplost. Maar dat hoeft Rozanne niet te weten. Die heeft veel structuur en liefde nodig.

 

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Blondina,

Je idee voor het verhaal is erg leuk en de toon is goed geslaagd. Ik mis alleen wel de samenhang tussen de twee alinea's, de overgang is daarvoor net iets te groot. Het ene moment telt een meisje haar stappen, het volgende is er een moordende oma. Daar zou je iets meer woorden aan mogen besteden. Het is dat je in de laatste regels een samenvattende conclusie trekt, anders zou je het idee kunnen krijgen dat je twee verschillende verhalen leest. 

Desondanks is het verhaal wel prettig om te lezen. De vondsten van de duiven die zich schamen, bijvoorbeeld is erg leuk. Ook het idee dat een moordende oma er kan zijn voor haar kleindochter die liefde nodig heeft, is goed gevonden. 

Met een paar extra verklarende zinnen erbij haal je het meeste uit dit goed gevonden verhaal. 

Groet, 

Nadine

 

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Blondina Zee, 

wat een mooi magisch verhaal met die duiven en die man op die motor die oma afzet. 

Ik heb een paar dingetjes: bij de gsm-boodschap zou ik erbij zetten dat het oma is die de boodschap leest. 

De zin "Lieve oma is een huurmoordenaar..." zou je weg kunnen laten. 'Dat hoeft Rozanne niet te weten' slaat dan op het gsm-bericht. En dan is het aan de lezer om te bedenken wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Alette