Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#444 - Het einde van Borsthaar-Harry

12 maart 2023 - 11:21

 

Gouden-Ketting-Leo en Borsthaar-Harry staan op hun vaste plek aan de toog. Twee dommekrachten die af en toe incasso’s doen voor de Hell Riders. Binnen Zonder Kloppen noemen ze zichzelf, vinden ze humor.

We vallen midden in hun gesprek.

“Wat ben je vrolijk de laatste tijd,” zegt Leo, “heb je soms seks ofzo?” En lachend slaat hij Harry op de schouders. Hij weet dat Harry te stom is om een vrouw te versieren. Betaalde seks, dat wel, maar onbetaalde? Nee.

“Nou je het zegt, inderdaad, ik heb weer een wippertje,” Harry knipoogt erbij, “nu al een paar maanden op woensdagavond wanneer jij aan het darten bent, komt ze langs en dan gaan we stevig tekeer. Geweldig lekker wijf is het. Alles wil ze: recht-op-en-neer, pijpen, rollenspel, op de keukentafel, alles.”

“Hoe bedoel je, iedere keer als ik aan het darten ben?”

“Tja, nou moet ik je bekennen dat ik al die maanden met Anita lig te ketsen.”

“Huh? Anita?” en na een korte pauze: “Mijn Anita?”

“Yep.”

Het café valt stil. De barman stopt halverwege het drogen van een glas. Leo kijkt Harry aan, je kunt zijn trage uurwerk bovenin horen draaien. De spanning loopt op. Niemand beweegt.

Tenslotte zegt Leo: “Ik moet jou ook iets bekennen. Weet je nog dat we het over die Walther PPK hebben gehad? Waarvan we niet wisten of die schoon was? Dat jij nog zei om hem niet te kopen?”

De ogen van Harry worden groter.

En terwijl Leo zijn jasje opendoet zegt hij: “Nou, die heb ik dus wel gekocht.”

 

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 maart 2023 - 12:05

Hoi Gi, dank voor je compliment. Ik ben er intussen achter, dat ik de opdracht niet helemaal goed heb gedaan. Het is geen na-vertelling. Ik had teveel focus op de dubbele bekentenis.

Grtz,
Taco

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 maart 2023 - 14:33

Dag Taco, 

Bedankt voor je inzending. Ik vond je verhaal leuk om te lezen, met name omdat het luchtig en vlot is geschreven en het een verrassend einde bevat. 

Ik vind het echter ongeloofwaardig dat Harry ineens zo’n bekentenis doet, en dit dan zo luchtig brengt. 

Ik lees ook in de reacties dat je er al achter was dat het geen na-vertelling is. Ik denk dat je dat makkelijk zou kunnen herschrijven, zodat het helemaal aan de opdracht voldoet!

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 maart 2023 - 15:04

Hoi Taco, ik zie ze voor me, die twee dommekrachten; je hebt ze goed getypeerd! Natuurlijk is de twist aan het eind van grote klasse, maar mijn favoriet is de alinea waarin je de stilte laat vallen.  

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 maart 2023 - 16:48

Dag Taco, 

Ook van jou lees ik voor het eerst een verhaal. De vlotte manier van schrijven maakt je verhaal aangenaam om te lezen. Ik sluit mij echter aan bij Anna over het feit dat het ongeloofwaardig overkomt dat hij dit zomaar ineens aan hem bekent. Of het IQ van Harry is wel zo laag, dat hij dit niet doorheeft, maar dat lijkt me sterk? Misschien als daar een betere verduidelijking voor zou zijn, waarom hij het openbaart aan Leo, het naar mijn mening beter zou zijn.

Verder vond ik je verhaal interessant en kon ik mij zo inleven in de setting. Dat heb je netjes gedaan. Graag gelezen. 

Groetjes

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 maart 2023 - 17:34

Ik vond het ook een erg leuk en leuk geschreven verhaal.

Ik ben het wel een beetje eens met de vorige schrijver dat zijn bekentenis nogal uit de lucht komt vallen en nogal argeloos wordt gedaan op deze manier.

Misschien kun je er iets aan toevoegen zoals bv dat hij het ondertussen beu is om er nog over te liegen.

Maar uitstekend neergezet, verder.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 maart 2023 - 1:00

Hoi Taco, de laatste zin is een doordenker. Ik vermoed dat Anita naar een andere lover uit moet kijken. Het had sterker gekunt, denk ik. Als je hetveen van de twee aan aan derde had laten vertellen in de verleden tijd, had je prima aan de opdracht voldaan. Toch met plezier gelezen.

Gouden-Ketting-Leo en Borsthaar-Harry --> volgens mij schrijf je dit zonder de verbindingsstreepjes.

nu al een paar maanden op woensdagavond wanneer jij aan het darten bent, komt ze langs en dan gaan we stevig tekeer. --> ik zou hier twee zinnen van maken: Nu al een paar maanden op woensdagavond wanneer jij aan het darten bent. Dan komt ze langs en gaan we stevig  tekeer.

 

“Hoe bedoel je, iedere keer als ik aan het darten ben?”

“Tja, nou moet ik je bekennen dat ik al die maanden met Anita lig te ketsen.”

De witregel ertussen stoort. De tweede xin leest een beetje raar alscreactie op deze manier. Misschien : " Nou, hoe zal ik het zeggen. Ik kets Anita al sinds een paar masnden." Dat leest natuurlijker. Ook het antwoord erop. De witregels storen voor mij.