Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Administratie
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #441 - De onverwachte gast

 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 441e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #441 - De onverwachte gast

Door Nadine van de Sande

Deze week komt er een onverwachte gast een bijeenkomst binnenwandelen. Dat mag een vriend of vijand zijn, een bekende of onbekende. De gast mag met liefde worden onthaald of worden weggejaagd. Je bent daarin helemaal vrij. Wel zijn er twee voorwaarden:

 • Het moment of de plaats waar je personage bij aansluit, moet van enig belang zijn. Denk dus aan een begrafenis, belangrijke vergadering, een verjaardag, of een theekransje waar toevallig een gevoelig of belangrijk onderwerp wordt besproken.
 • Het feit dat de gast bij de bijeenkomst aansluit, moet gevolgen hebben voor de invulling van deze bijeenkomst. 

Het maximale woordenaantal is 400. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
 • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
 • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.

 

 

Lid sinds

3 maanden 3 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Goedendag,

Vorige week, op 15 februari, heb ik mijn wekelijkse schrijfopdracht #441 via de aangegeven link ingediend. Het valt mij op dat ik deze niet terug kan vinden en hier geen feedback op heb gehad. Mijn verhaal kan ik wel terugvinden in mijn profiel. 
Ook zie ik geen inzendingen van andere deelnemers terug. Het valt me op dat bij "laatste antwoord" vermeld staat: "niet beschikbaar". Kunt u mij vertellen of mijn opdracht goed is doorgekomen en of ik nog feedback krijg?

Vriendelijke groeten,
Nathalie Weemaes

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Nathalie, je hebt je verhaal bij de verkeerde rubriek geplaatst, zie ik. Niet bij de rubriek "Wekelijkse schrijfopdracht".

Dat er "niet beschikbaar" achter staat, betekent dat er nog niet op gereageerd is.