Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #434 - Oudjaar 2022

4 januari 2023 - 20:08

Oudjaar 2022

Pierre zit in zijn aftandse fauteuil, op zijn vertrouwde stek in de living. Vlak bij het grote raam dat uitzicht geeft op de tuin. Nu ja, tuin… je kan het eerder een desolate vlakte noemen, zo in het putje van de winter.

Op zijn schoot ligt Cisse, een rosse kater die eerder dat jaar plotseling aan zijn achterdeur zat, luid grommend. Geen idee waar hij toen vandaan kwam, maar hij is gebleven. 
Het feit dat Pierre elke dag een schoteltje melk en vleesrestjes had klaargelegd zal ook wel geholpen hebben dat de kater zich hier ondertussen helemaal thuis voelt.

Sinds zijn lieve Rosa twee jaar terug is overleden, heeft Pierre het moeilijk. Moeilijk om positief te zijn. Moeilijk om ‘s morgens met energie uit bed te stappen. Moeilijk om de zin van de rest van zijn leven nog te zien.

Hij aait zachtjes over de kop van Cisse en voelt de warmte in zijn hand. “Waarom zouden wij oudejaarsavond vieren Cisse?” De kater heft even zijn kop bij het horen van z’n naam en soest dan lekker verder.
“Wat is er anders aan vandaag dan aan alle andere dagen? En morgen begint de dag net zoals gewoonlijk. Er staat alleen een ander jaartal achter.”

Alsof Cisse niet akkoord is met wat Pierre heeft gezegd, springt hij ineens met een grote sprong van zijn schoot. Hij trippelt naar de keuken en blijft voor de witte keukenkast staan. Hij kijkt even om naar Pierre en begint te krabben aan de deur.

Pierre waakt op uit zijn sombere gedachten. “Heb je honger vriendje? Is het weeral middag?” Cisse miauwt. “Al goed, al goed, ik kom eraan”. 
Pierre komt kreunend recht, schuifelt naar de keuken en neemt een blikje kattenvoer uit de kast. Hij opent het en doet de helft in het kommetje van Cisse.
Cisse schuurt dankbaar tegen de benen van Pierre en begint onmiddellijk te eten. 

Pierre glimlacht. Misschien is er dan toch een reden om te vieren.

 

 

 

 

 

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
5 januari 2023 - 9:53

Hoi sKriVer, welkom op het forum. Je hebt een mooi eindejaarsverhaal geschreven. Ik haal er niet direct de opdracht uit, maar behalve dat, graag gelezen.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
5 januari 2023 - 22:28

Hoi sKriVer, je hebt de sfeer knap geschetst; een man zit op oudejaarsavond te somberen, hij is alleen. Alleen de kat vergezelt hem en doet hem uiteindelijk glimlachen. De boodschap is mooi verpakt, met plezier gelezen.