Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #428 - Track and trace

 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 428e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #428 - Track and trace

Door Nadine van de Sande

We kennen de term allemaal van de postbezorging: Track and trace. Deze week ga je over iets schrijven waarvan je personage de bewegingen wil volgen. Dat mag een poststuk zijn. Maar je helikoptermoeder mag ook haar kind constant in de gaten houden. Of een geheim agent mag met een tracker de dief op het spoor zijn… alles mag! 

Het maximale woordenaantal voor deze opdracht is 400. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.

 

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi allemaal, 

Ik merk dat er wat verwarring is wat betreft wat wel of niet mag bij deze opdracht. Dus even een verduidelijking. 

Ik dacht bij het maken van deze opdracht (inderdaad) aan een elektronische applicatie, zoals die van PostNL, of de tracker op een smartphone waarmee je iemands bewegingen in de gaten kan houden. 
Ik heb nu echter al meerdere verhalen gezien die dat element loslaten en T&T interpreteren als 'in de gaten houden' of 'stalken'. 

Het maakt mij niet veel uit of je een daadwerkelijke app gebruikt of dat je dat niet doet. Voel je daarin vrij om lekker te experimenteren. Wat ik wel graag zou zien is hoe jullie het idee van  iets stap voor stap/ telkens opnieuw iets in de gaten houden toepassen in jullie verhalen. Zolang dat terug te lezen is, vind ik het prima. 

Tot nu toe voldoet ieder verhaal trouwens prima aan die voorwaarde :) 

Veel plezier met schrijven!

Groet, 

Nadine