Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#421 dwars door de zonnepanelen

‘Taa-tadada. Tatatatatuta-tatatuta-Taa-tadada …’ 
   Uit de luidsprekers van mijn PC schalt het bekende getoeter uit de ouverture Wilhelm Tell. Best een knappe prestatie bedenk ik. Niet om op te scheppen, maar ik herken de uitvoering van het Berliner Philharmoniker onder leiding van Karajan uit 1971 (verkrijgbaar op Deutsche Grammophon). Niet de knapste prestatie, dat is hun uitvoering uit 1953, naar mijn bescheiden mening. 
   Wat een nog knappere prestatie is, is dat mijn PC geen luidsprekers heeft. 
   Sinds mijn (inmiddels ex-) vrouw uit mijn werkkamer “Spank me daddy” hoorde schallen en mij met de broek op de enkels achter mijn bureau aantrof, waarna het systeem in steeds lager volume riep: “me bitchy naughty, want to be punished," met als dovende finale gevolgd door het wegstervende geluid van een leer beklede plank op een geolied achterwerk, heb ik mijn luidsprekers weggegooid. En daarna, deels uit luiheid, deels om kosten te besparen en om eerlijk te zijn grotendeels omdat geluidloos porno wel zo rustig masturbeert, heb ik geen nieuwe gekocht. Ook al heb ik de ruimte geheel voor mijzelf… De laatste 5 jaar…
   Maar goed, ik drijf af, merk ik en daardoor drijft u mee.
   
What the fuck: Willhelm springt op een paard voor de Walkürenritt: lekker dramatisch dagje. In een film scheurt nu het dak van mijn zolderkamer en een jacobsladder straalt door het gat op mijn bed, tafel, kapotte koelkast en vette pannen in de gootsteen. Een kudde trollen zou afdalen om mij achter de pc vandaan te sleuren en op te laten stijgen in de eeuwige verdoemenis.
   Mijn fantasie gaat aan de haal. Niet dat deze onlogisch is: ik drukte per ongeluk op een ad naar een avontuurlijk leven. U weet wel, je probeert het kruisje rechtsboven in te drukken, maar door een trillende hand schuif je de muis net te ver en schiet je naar een of andere onzinwebsite. Al moet ik zeggen dat ik op zo’n site ook een prima bankstel heb gekocht. Maar dit slechts terzijde. 
   Deze ad stroboscoopt een oranje-geel licht waarbinnen een gespierde, middeleeuwse prinses in een blauwe metallic jurk met ondertiteling spreekt over “mislukt leven”, “ontsnapping”, “onbereikbare roem”, “vette loser”  en meer van dat soort dooddoeners die op iedereen van toepassing kunnen zijn. Door de klik heb ik  een contract op mijn scherm, waar in staat dat al mijn wensen worden vervuld. As If . . .

Door een geruis draai ik mijn hoofd en ik zie een vlammende engel door mijn dak de hangende nevel afdalen….

 

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Fabuleus! 

   Sinds mijn (inmiddels ex-) vrouw uit mijn werkkamer “Spank me daddy,” hoorde schallen en mij met de broek op de enkels achter mijn bureau aantrof, waarna het systeem in steeds lager volume riep: “me bitchy naughty, want to be punished,’ met als dovende finale gevolgd door het wegstervende geluid van een leer beklede plank op een geolied achterwerk, heb ik mijn luidsprekers weggegooid.

Megazin!

ZGG

Zeurtje: zijn het geen 'ad's  (ipv add?)

En een Wilhem => Wilhelm

 

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Tony, 
Bedankt. De zin was even schuiven, passen en meten totdat hij lekker liep.
Willem en ad zijn aangepast.

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi MCH,

Leuk dat je muziek gebruikt voor de sfeeromschrijving. Dat voegt vrijwel altijd iets extra's aan een tekst toe en hier ook: de gehaaste melodie van William Tell weerspiegelt ook wat je personage gevoeld moet hebben op zijn slechtste dag: snel alles verstoppen, de schaamte die in die haast ongetwijfeld naar boven is gekomen. 

De advertentie waarop je personage klikt, voegt een goede dramatische toon toe. Inderdaad, 
“mislukt leven”, “ontsnapping”, “onbereikbare roem”, “vette loser”  en meer van dat soort dooddoeners die op iedereen van toepassing kunnen zijn.

Dat maakt je slotzin ook mooi en aansluitend. 

Goed gedaan! 

Groet, 

Nadine

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi MCH, een goed verhaal, met plezier gelezen. De zin die Tony ook aanhaalt, is een intrigerende maar lastig te lezen zin, maar ik vind het hem wel de meest inspirerende zin. 

Ik vind het lastig om te bepalen in welke tijd sommige zinnen bedoelt zijn. De terugblik staat in de vt, uiteraard, maar daarna schrijf je de belevenissen wisselend in de tt en de vt. Lastig om te zien of het de hp nu overkomt of dat hij een ervaring uit het verleden deelt. Bijvoorbeeld in een van de laatste zinnen: "Deze add stroboscoopte [... ].[ ... ] waarna al mijn wensen worden vervuld." 

“Spank me daddy,” --> de komma mag weg. Teksten in een buitenlandse taal worden doorgaans cursief geschreven. 

Deze add stroboscoopte ---> ad 
 

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Fief,

Bedankt voor je commentaar, als altijd scherp. Wijzigingen doorgevoerd natuurlijk.

Ik heb de stroboscoop zin aangepast en de zin erna.