Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#406 Kreeft, konijn en kaviaar

Musculus levator labii superioris

Ze ging toch echt niet met hem naar bed, als ie dat soms dacht. Ze beet op de binnenkant van haar strakgespannen lippen en staarde naar de koplampen van het tegemoetkomend verkeer.

Hij had ook gewoon bloemen kunnen geven, maar nee, hij stond erop haar met secretaressedag te trakteren op een dinertje.
Ze had er weinig zin in. Ze gruwde van hem. Telkens als ze zijn beschimmelde-kaasadem rook, zijn bezwete kale kop zag of zijn klamme hand op haar schouder voelde, vernauwden haar ogen zich en sjorden spieren haar neus en bovenlip omhoog die daarbij heftig begonnen te trillen.
'Konijntje' noemde hij haar.
De bijnaam die ze voor hem bedacht had, kon maar beter zijn trommelvliezen niet beroeren.
Waarom had ze toegezegd?

Naast haar melodiëerde hij compliment na compliment. Dat ze het werk zo snel oppikte. Zo'n mooi handschrift had. Maar ze wist donders goed dat ze als voortijdig schoolverlater zonder werkervaring haar baan niet te danken had aan de inhoud van haar cv, maar aan die van haar bh.
In plaats van op de weg te letten, gleden zijn ogen steeds dieper in haar decolleté.
“Doe je jasje maar uit, anders heb je er buiten niks meer aan”, had ie gezegd, en omdat hij er al heel gedienstig aan begon te plukken, had ze het maar snel zelf uitgetrokken.

Of een bonus, dacht ze. Het geld dat hij besteedde aan champagne, kreeft, kaviaar en knipmessende obers, had ze liever op haar loonstrookje gezien.
Ze lustte die troep niet en voelde zich vreselijk ongemakkelijk in zo'n deftige tent.
En het aanbod om haar thuis te brengen, had ze af moeten slaan.
Waarom ging ze mee?

Weer werd ze door elkaar geschud. Ze had heus wel door dat hij expres over hobbels en kuilen reed om haar boezem te zien deinen.

Maar ze ging toch echt niet met hem naar bed. Ze zag al voor zich hoe hij met zijn blubberbuik over haar naakte lichaam gleed, hoe zijn klamme handen in haar borsten hapten en het zweet van zijn kale kop op haar gezicht drupte. Haar neus en bovenlip schoten op en neer.

De wagen stopte voor haar flatje.
“Zeg, heb je misschien ...” begon hij, en zijn hand gleed over haar bovenbeen.

Het onvermijdelijke gebeurde: haar maag keerde om en champagne met brokken kreeft en kaviaar gutste over zijn schoot.

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik krijg de rillingen, dus dat is geslaagd. Mooi beeldend geschreven, ik zie er een korte film in. Het valt me op dat je nogal wat vvt gebruikt, daar komt regelmatig kritiek op. Ook al is het functioneel. Leuk gedaan om de zgn delicatessen in braaksel om te zetten.

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Musonius, indrukwekkend verhaal. Lekker pervers type zet je neer. Daar krijgt ieder mens de rillingen van. 

melodieëerde --> 1 e te veel ?

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

Mooi hoe je met die koplampen begint, dat ik meteen denk: arm konijn. Zo zitten er meer mooie metaforen naast de heerlijk meanderende zinnen.

Lekker naar een eind toe geschreven, waar ze hem haar afkeer nog eens goed voorschotelt.

Met gepaste walging gelezen.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Musonius, heerlijk gortig verhaal. Even muggeziften: koplampen zitten op mijn wagen vooraan, dus ik vermoed dat het arme schaap naar de achterlichten van de voorganger staart, anders zijn het de koplampen van de tegenligger, toch? Toen ik net als Fief het woord melodieëerde zag had ik ook zo mijn twijfels, maar met een 'e' minder kan je het niet correct uitspreken, dus denk ik dat het zo juist is.

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hartelijk dank voor jullie reacties.

Hadeke, de link tussen koplampen en konijn had ik zelf niet eens gelegd. Grappig.

vvt
Zeer alert, Sakura. Ik zie dat er maar liefst elf keer 'had' in dit kortverhaal staat. Het zal wel te maken hebben met alle terugblikken in een verhaal dat ook al in de verleden tijd staat. Ik had de scenes in de auto eerst in tt gezet, maar dit voelde niet goed (beargumenteren kan ik het niet). Ik denk dat ik hier en daar een 'had' weg kan poetsen, maar voor de meeste vvt's zie ik niet zo snel een oplossing.

melodieëren/melodiëren
Fief en Gi, ik moest even wat onderzoek doen. Naar analogie met harmonie/harmoniëren, moet het ook melodie/melodiëren zijn, dus er moet inderdaad een e weg. Dank voor deze oplettendheid.

Koplampen
"Ze [...] staarde naar de koplampen van de wagen voor hen."
Gi, het blijkt maar weer dat ik weinig verstand van auto's heb. Dank. Ik pas het aan.

 

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Musonius, ik zou voor achterlichten gekozen hebben, in koplampen staren levert zwarte vlekken op in je zicht. 

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

 

Heerlijk verhaal Musonius, beeldend beschreven en met veel details die bij mij zeker walging oproepen. Mooi gevonden, die trillende lip en neus, waarmee ik je hp zo voor me zie. Dat gehobbel om haar borsten te zien deinen, walgelijk. En met haar vroeg ik me tijdens het lezen telkens af; waarom ging ze in hemelsnaam met hem mee? Suggestie; ik zou in de eerste zin het deel achter de komma weglaten. En ook de zin ‘ze gruwde van hem,’ in de tweede alinea. Dat blijkt al uit alles wat erachter aan komt. Het overgeven aan het einde had van mij niet meer gehoeven; misschien dat een slurpende net misplaatste zoen meer effect had gehad.

 

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank, Lizette!
De eerste eerste twee suggesties neem ik graag over. Het slot veranderen vereist meer tijd en denkwerk, en eigenlijk vond ik het wel mooi om de kreeft en kaviaar terug te laten komen (in beide betekenissen).