Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#387 The Bite Me Experience

6 februari 2022 - 20:51

 

Ze draaide de kraan open. Voorzichtig doorboorde ze de fles afwasmiddel met haar hoektanden. Op de hals van de fles tekenden zich twee druppels bloedrode vloeistof. Elegant liet ze een paar druppels in het water vallen. Twee… drie… vier… Dat was genoeg. Terwijl de afwasteil zich vulde met een rood-roze sop, sloot de wond op de flessenhals zich in een oogwenk. Ze draaide zich naar hem om. ‘Wassen of drogen?’

‘Amelia, liefste, je lijkt zo gespannen. Wat is er met je?’ Hij sprak de woorden met een geveinsde bezorgdheid, maar hij had gelijk. Ze stond zo strak als een snaar en het irriteerde haar dat hij het zag.

Ze, Viktor en zij, hadden een tijdje geleden afgesproken dat ze dagelijks samen zouden afwassen. Geen beter moment een goed gesprek te voeren. Maar ze zag op als een huis tegen het gesprek dat op de agenda stond. En hij wist het, en zij wist dat hij het wist.

Ze pakte de afwasborstel en begon de glazen te reinigen. ‘Je kunt dit dwaze plan niet doorzetten’, siste ze.

‘Dwaze plan? Liefste…’ Hij legde zijn hand op zijn borst, alsof hij gekwetst was.

‘Bespaar me alsjeblieft je theatrale kunsten.’ Ze wierp hem de theedoek toe.

‘Oké, oké… Maar denk je eens in…? Ik denk dat er veel mensen geïnteresseerd zullen zijn. Rijke mensen.’

‘Sinds wanneer geven wij vampiers om geld? Huh? Van geld leven we niet, Viktor. We leven van bloed. Het is bloed waar we naar hunkeren boven alles. Geld verandert dat niet.’

‘Ik weet het, we kunnen niet zonder bloed. maar wat als het allebei kan? En wees nou eerlijk. Dit huis kan ook wel een verfje gebruiken.’ Hij grijnsde.

‘Vampiers bijten voor bloed! Omdat we het willen, omdat we het niet kunnen weerstaan! Om onze soort te doen voortbestaan. Niet omdat één of andere rijke zakenman er een zak met waardeloos geld voor over heeft!’

De discussie duurde nog voort tot ver nadat de afwas gedaan was. Ze kon hem niet overtuigen van zijn fout. Zij verweet hem eeuwenoude tradities met voeten te treden. Viktor was het niet met haar eens en noemde haar conservatief. Hij veranderde de tradities niet, maar hij verbreedde ze. De discussie mondde uit in een ruzie en de ruzie mondde uit in hartstochtelijke seks. Toen de dag begon trokken ze zich terug in hun kisten.

Amelia had toegegeven. Viktor liet er geen gras over groeien en twee weken later was ‘The Bite Me Experience’ een feit. Weer een week laten hadden ze hun eerste klant. ’s Avonds laat reed er een sjieke auto het landgoed op en stopte voor het huis. Een man stapte uit en keek enigszins ongerust om zich heen. Hij besteeg de trap naar de voordeur en gebruikte de doodshoofdklopper om zijn komst aan te kondigen. Viktor deed open en maakte een sierlijke buiging.

‘Ben ik hier bij Kasteel Bran?’ vroeg de man.

Viktor lachte zijn hoektanden bloot.  ‘Jazeker meneer de Wolff, komt u verder. Ik vertrouw erop dat u een goede reis hebt gehad?’

 

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
7 februari 2022 - 1:24

Hoi Vincent, ik sta nog in dubio wat ik van je verhaal vind. Ik vind het vampierenverhaal origineel gevonden, aan de andere kant snap ik niet goed wat de bedoeling van die experience is. Wel vlot geschreven en in die zin graag gelezen.

Terwijl de afwasteil zich vulde met een rood-roze sop sloot de wond zich in een oogwenk.  ---> achter sop hoort voor mijn gevoel een komma.

Amelia, liefste, je lijkt zo gespannen. Wat is er met je?’ Hij sprak de woorden met een geveinsde bezorgdheid, maar hij had gelijk. Ze stond zo strak als een snaar en het irriteerde haar dat hij het zag.

Waarom geveinsde bezorgdheid? Je zou "Hij sprak de woorden met een geveinsde bezorgdheid, maar" ook weg kunnen laten. 

De discussie mondde uit in een ruzie en de ruzie mondde uit in hartstochtelijke seks.  ---> twee keer ruzie en mondde uit. Misschien:
De discussie mondde uit in een ruzie die overging in hartstochtelijke seks. (of zoiets)

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
7 februari 2022 - 11:32

Wat een heftig, goed verzonnen verhaal. Of is het echt gebeurd, ha, ha! 

Leest lekker en wat een goed (veel voorkomend!)  dilemma: gaan we voor het grote geld of volgen we onze missie.... 

 

 

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
7 februari 2022 - 14:48

Hoi Fief, dankjewel dat je de moeite hebt genomen mijn verhaal te lezen. Het idee van de Experience is dat (rijke) mensen veel geld betalen om gebeten te worden door een vampier, en zo zelf vampier kunnen worden. Viktor ziet daar brood in, Amelia vindt het onzin en zelfs schending van de oude tradities van de vampieren, die boven alles naar bloed hunkeren om zich voort te planten, te overleven etc. Ik wilde het ook wat speels houden en daarom heb ik ze in een alledaagse situatie geplaatst.

Je andere feedback: 

 • Yep, die kommma voeg ik toe.
 • De geveinsde bezorgdheid is die van iemand die zich niet van de wijs gaat laten brengen. Ik hoopte dat wat te verstevigen door heb wat theatraal neer te zetten.
 • Twee keer ruzie, twee keer mondde uit. Ik vond dit een speelse manier van vertellen, koos er bewust voor om het terug te laten komen. Maar als het heel storend is moet ik het toch vervangen.

Thanks!

 

Linde, hartelijk dank voor je positieve reactie!

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
7 februari 2022 - 23:56

Het idee van de Experience is dat (rijke) mensen veel geld betalen om gebeten te worden door een vampier, en zo zelf vampier kunnen worden.

Leuk idee, maar dat had ik niet uit het verhaal begrepen.Ik hoor maar al te vaak mensen 'vampieren' zeggen, met de klemtoon op 'pier', maar het is 'vámpier' en het meervoud 'vampiers' met de klemtoon op de eerste lettergreep.

Ik begrijp het doel van de druppels bloed in de afwas niet.

De discussie mondde uit in een ruzie en de ruzie mondde uit in hartstochtelijke seks.

Niks mis mee. De kracht van herhaling. Het drukt zo uitstekend de sleur uit en vestigt de aandacht erop. Zeker niet storend. Gewoon laten staan.

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2022 - 9:35

Ha Musonius, dank voor je feedback en dat je m'n verhaal gelezen hebt. 

 

Leuk idee, maar dat had ik niet uit het verhaal begrepen.

Hmm, dat is jammer. Ik hoopte dat de conversatie tussen de twee vampieren de naam van het opgerichte bedrijfje genoeg zou duidelijk maken maar daar zat ik mis. 

Ik hoor maar al te vaak mensen 'vampieren' zeggen, met de klemtoon op 'pier', maar het is 'vámpier' en het meervoud 'vampiers' met de klemtoon op de eerste lettergreep.

Oh boy. Wat een slordige sufkees. Ik ga het aanpassen, met schaamrood op de kaken.  

Ik begrijp het doel van de druppels bloed in de afwas niet.

Dat was een ideetje om de vampierte introduceren zonder direct expliciet te benoemen dat het om vampiers gaat. Maar dat kan anders, ik zal ook dat aanpassen. 

Gi

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2022 - 9:55

Vincent, na de wijzigingen leest het al een stuk vlotter. Wat een maffe invulling van de opdracht. Kasteel Bran kon natuurlijk niet ontbreken, maar dat ik meneer Wolff niet meteen kan plaatsen ligt aan mij en doet niets af aan de ZG ranking op de schaal van Tony. Zou die meneer de vader van Natalie kunnen zijn?

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2022 - 11:21

Hoi Vincent,

Wie had gedacht dat vampiers ook gewoon de afwas moeten doen?! Ik heb de 1e alinea wel 3x moeten lezen om te geloven dat er stond wat ik dacht dat er stond - dat zette me even op het verkeerde been, maar ik ging er meteen vanuit dat je hiermee precies schreef wat je wilde en dat het snel duidelijk zou worden. 

Ik vraag me af of Viktor nog meer, diepergaande redenen heeft om te willen starten met The Bite Me Experience. Ik kan me zo voorstellen dat er nog veel meer achter zit. De laatste zin roept veel vragen op, ik wil méér!

Ik ben héél benieuwd wat jou heeft geinspireerd voor dit verhaal!

Dankjewel voor je bijdrage,

Yvette 

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
8 februari 2022 - 14:04

Ha Gi, dank nog voor je reactie! Meneer Wolff is in zijn vorm als weerwolf de 'natuurlijke vijand' van de vampier. Er zijn vertellingen waarin hun rivaliteit uiteen wordt gezet. Het was bedoeld als subtiliteitje, als dat woord überhaupt bestaat. Dank voor je waardering.

Hoi Yvette, dank voor je feedback. Ik hou van magische verhalen, van fantasy maar ook van het alledaagse. Het gebeurt me wel vaker dat mythische wezens in alledaagse situaties terecht komen. Ik had zelf ook grote moeite om het to the point te houden omdat m'n fantasie tijdens het schrijven wat op hol sloeg. Een langere versie van dit idee zou niet gek zijn.

Inspiratie: Ik had iets gelezen over een vampier en toen ik de weekopdracht zag dacht ik; ik doe iets met vampiers. Een eerste beet oid, maar ik kreeg het eerst niet zoals ik wou. Tot ik moest denken aan iemand die me eens zei dat de afwas een uitstekende activiteit is voor een goed gesprek en ik die twee heb samengevoegd.