Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Administratie
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #385 - Commentaar

 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lucy Deutekom, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande en Rachel Kabelaar. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 385e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #385 - Commentaar

Door Johanna Müller

Lockdown in Nederland, de deuren in België stonden en staan wijd open. In Antwerpen was er meer dan een buitengewone drukte tijdens en rond de feestdagen. Misschien ben je ook naar Antwerpen afgezakt? Misschien heb je dat net vermeden. De schrijfopdracht is: je bent live commentator en slaat de massa gade, maar je kan ook een scène die je zag (of inbeeldt) neerschrijven. 
Maar hiervan een verhaal en laat ons zeker mee van de sfeer die jij opsnoof genieten. Gebruik de zintuigen dus.

Kies zelf hoe lang je tekst is, maar het moet wel een verhaal zijn.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
 • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
 • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be

 

Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Anton,
Ik snap niet goed wat je bedoelt. Wie bedoel je met schoonheid? Of bedoel je 'schoonheidsfoutjes'? In dat geval moet je het wel aan elkaar schrijven.

___

Ik moest bij deze opdracht erg aan Ik wil deze nacht in de straten verdwalen. Toen ik het net weer even beluisterde, viel mij op dat Antwerpen niet genoemd wordt en dus op elke stad kan slaan, maar ik breng het lied toch in verband met deze stad.

Lid sinds

4 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Hola M,

Ik doelde op dit stuk tekst in mijn "commentaar"

Maar hiervan een verhaal en laat ons zeker mee van de sfeer die jij opsnoof genieten. Gebruik de zintuigen dus.

En ik heb het lied beluisterd: geeft mij weer zin om te beleven, de stad in en zien waar we belanden. Mooie tijden...

Kende het lied helaas niet, wordt te weinig aandacht aan gegeven in Nederland ben ik bang, of ik luister de verkeerde zenders...

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik worstel al de hele week met deze opdracht en zie al scrollend en lezend dat mijn eerdere inzendingen #382 en #384 niet zijn verschenen... Dus die nogmaals gepost... en nu Antwerpen nog eens onder de loep. Een aardige opdracht, maar ik vind het een crime.