Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #378 - De kastanje 

 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Lotte Petersen, Nadine van de Sande en Rachel Kabelaar. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 378e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #378 - De kastanje 

Door Johanna Müller

Ik heb de flauwe gewoonte om tegen een keitje of een kastanje die op m’n weg ligt, te schoppen zodat het verder stuit. Als het niet weg stuitert, blijf ik er tegen schoppen tot het niet meer kan. De schrijfopdracht deze week luidt: jij bent een keitje of een kastanje (beschrijf vooral ook hoe je eruit ziet) en bent het beu. En dat zal je me duidelijk maken. Maak er een fijne dialoog van!

Geen maximum aan woorden, laat je gewoon gaan; kort of lang zolang je verhaal maar een glimlach op het gelaat van de lezer tovert.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…

Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.