Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#363 Tijd

 

[20:17, 8/6/2021]
Hmm... Kan niet zeggen dat je me hiermee verrast natuurlijk, na wat je deze week zei.

(...)

[20:37, 8/6/2021]
Anyway, ik vind het echt heel jammer... 
Je moet doen wat voor jou het beste voelt. Als je nog een tijdje alleen moet zijn, dan moet je alleen zijn en kan ik alleen teleurgesteld achterblijven met de wens dat ik je pas later was tegengekomen. Ik hoop dat de relatie waar je nu zo'n last van hebt niet te naar is geëindigd.

Ik heb niet vaak zo'n leuke date gehad - laat staan een eerste - waarin het zo makkelijk klikt. Je bent open, hartstikke intelligent, lief, grappig, bloedmooi en ik keek (kijk?) ernaar uit om meer van je te ontdekken. Langzaam of snel maakt me dan niets uit. Liefde kent geen haast.

Denk er even over na en neem alsjeblieft contact op als je toch een wijntje, koffietje, museumpje of wat dan ook wil doen. Dat lijkt me namelijk waanzinnig leuk. Ik ben toch geen seriedater, dus de kans is groot dat ik tijd heb 😉.

Maak je over mij geen zorgen. Ik hang niet aan een lijntje, maar hoop wel nog van je te horen als je weer klaar bent om te daten. Of dat nu morgen is of later 😉

Liefs

(...)

[20:54, 8/6/2021]
(weet je zeker dat je niet extreem in de war bent geraakt, omdat je me gewoon zo gigantisch leuk vindt, waardoor je echt denkt "DIT KAN HELEMAAL NIET", maar dat het eigenlijk gewoon wel waar is?)

(...)

[20:54, 8/6/2021]
((dit was een grapje waarvan ik hoop dat het toch waar is))

(...)

[20:55, 8/6/2021]
(((ik laat je met rust)))

(...)

[22:53, 8/6/2021]
gelezen

[14:37, 12/8/2021]
voor het laatst online geweest

 

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik vind dit een geslaagde uitwerking van de opdracht. Heel eigentijds verhaal in een aantal korte 'schetsen'.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank je :) Het is (erg) losjes gebaseerd op een stukje uit een echt gesprek. Een "brief" is vrij ouderwets natuurlijk, vandaar deze invalshoek. Ik vroeg me af of de laatste schets overbrengt wat ik ermee wilde overbrengen.

Lid sinds

10 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

goed gedaan, al is toch net de opdracht om een ouderwetse brief te schrijven interessant, ach ja wat deert het, goed gedaan. Interessant om slechts één kant te horen. Al klopten de haakjes niet voor mij, in mijn geest hoe het gaat. (de haakjes van hp)

 

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Thanks. De haakjes zijn een soort grapje achter een "zwaar" bericht aan, om de spanning te breken. Het is overigens het idee dat dit allemaal eenzijdige communicatie is. De (...) zijn geen reacties van de andere kant of zo. 

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ha Rudez, mooie vorm heb je gekozen en aardig uitgewerkt. Die 'laatste schets' kwam bij mij in elk geval wel over.
Wat niet overkwam, maar wat je hierboven uitlegt, is dat je (...) als stilteteken gebruikt; ik interpreteerde het als weglatingsteken. Ik denk dat je hier beter iets anders op kunt verzinnen.

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Rudez, ik las de (...) ook als zijnde de reactie van de andere persoon. Ik probeerde daarom steeds in te vullen wat daar gezegd zou kunnen zijn.
De vorm is zeker origineel. De boodschap is naar mijn idee niet subtiel. De hp is overduidelijk wat zijn wensen zijn.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Thanks.

De subtiliteit zit hem in mijn ogen in de manier waarop de HP probeert autonoom over te komen, waar dit eigenlijk een utopie blijkt. Meer een poging tot subtiliteit in plaats van werkelijk subtiel over te komen. Maar dat kan uiteraard een behoorlijk misgeslagen plank zijn.

De stiltetekens komen niet over dus. Maar dan de vraag... Komt dit beter over zonder die tekens? Of met, waarbij je de mogelijkheid voor een onleesbare reactie open laat? Het is niet de bedoeling geweest natuurlijk, maar misschien werkt het beter.

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Rudez,

Heel mooi gevonden, hoe je de tijd van de verzonden berichten koppelt aan de titel en het daarmee al een bepaalde lading en verwachting geeft! En ook hoe de tijd vervolgens verstrijkt en wat dat doet met de gedachten van de hoofdpersoon is goed gevonden. 
De laatste 'zin' (voor het laatst online geweest) is een hele sterke vorm van show don't tell, die aansluit bij een te verwachte reactie na een en al wanhoop. Na zoveel wanhoop moet er ìets gebeuren in het verhaal om het voort te drijven. Helaas voor de hoofdpersoon is er geen fijne afloopt, maar narratief gezien werkt dat erg goed!

Groet, 

Nadine