Lid sinds

10 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

#362 - Daten in Knokke

Mijn zoon Patrick kan niet kiezen. Dat moet u weten om te begrijpen waarom ik schijnbaar achteloos de Flair lees, op het strand op een wittestippenstrandlaken, en niet in de Egg chairs op mijn terras van onze penthouse in Knokke. Kwaliteitsvol verpozen. Niet tussen de frigoboxtoeristen. 
    Patrick scoorde twee dates. We besloten dat hij zijn afspraakjes naar hier brengt, zodat ik alles kan horen en zeggen wie bij hem past. Gisteren sprak hij af met Joris, fijne kerel, accountant uit Antwerpen, zoon uit een ondernemersfamilie. Erg beleefd en hield zijn mondkapje op. Een negen op tien. Maar Patrick voelde ‘het’ niet.
    Vandaag is het de beurt aan Dirk, personal trainer uit Blankenberge. Buitgemaakt op Grindr. 

Patrick dartelt met een blonde kleerkast hand in hand naar het regenboogstrandlaken dat ik voor hen klaarlegde. Nog voor Patrick kan neerzitten rukt die bruut zijn hemdje van zijn lijf en begint hem te kussen. Patrick aarzelt, opent toch zijn mond en kreunt als Dirk mijn zoon zijn zwembroek naar beneden sjort en in zijn billen knijpt. Een rood onderbroekje toont zich. Ik grijp nog niet in. Als Dirk mijn oogappel volledig afgetast heeft, gaan ze zitten. 
    ‘Heb jij een Prince Albert?’ vraagt Dirk.
    Weet die spierenkweker niet dat Albert King is? Minpunt voor actualiteit. Dirk draait met zijn handen driftig over zijn buik. 
    ‘Pijn?’ vraagt Patrick en kijkt begerig naar de sixpack. ‘Of wat is er?’
    ‘Knokke maakt me wild,’ zegt Dirk. ‘Hongertje. Komen ze hier rond met hotdogs?’
    Ik zie Patrick staren naar zijn nieuwe vriend. Ik waarschuwde hem nog zo: ‘Op Grindr zitten alleen debielen uit Blankenberge, die passen niet in Knokke.’ Scoorde mijn zoon een idioot?
    ‘De broodjes kaviaar komen om vier uur,’ zegt Patrick. Ik glimlach, hij hield als kind al van die snacks. Zie hem nu. Groot geworden. Hij plukt een schelpje uit Dirks navel en scrollt met zijn vinger over Dirks ribbeltjesbuik. ‘Dus jij bent fitnessmodel?’

Hoe het komt dat Patrick houdt van afgetrainde lijven, weet ik niet. Zelf heeft hij het interieur van een sportschool nooit gezien. Plots denk ik aan Jos, zijn vader. Te vroeg gestorven bij het bungeejumpen. ‘Springen,’ riepen ze naar Jos’ beste maat. Jos dacht dat het bevel voor hem was en sprong zonder elastiek aan zijn poep. Dat deze spieromaan zijn zoon betast, zou hij eveneens niet overleven. 

Patrick kijkt naar zijn Paul Smith hemdje dat Dirk daarnet op het zand smeet. Hij huivert. Kledij gooien zonder opvouwen was voor boeren. Dat leerde ik hem nog voor hij kon lopen. Kwaliteit verdient respect.
    Een dikke zeemeeuw landt op zijn designerhemd en pikt in het textiel.
    ‘Help,’ gilt Patrick, ‘vies beest!’
    Ik laat mijn Flair vallen en tuur naar de meeuw.
    Dirk aarzelt niet, spring recht, trekt zijn Speedo naar beneden en plast op de meeuw.
    De meeuw opent zijn snavel, en vangt de straal op.
    ‘Gatver,’ roept Patrick, ‘dat beest lust ervan. Zeker uit Blankenberge.’

Ik gaap naar de stevige brandslang. Kwaliteit. Dat verdient respect.

 

 

 

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Tony, de max hoe je omhooggevallen penthouse bezitters in Knokke beschrijft en de sneer naar die van Blankenberge kan ik ook smaken.

Lid sinds

4 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Hallo Tony, Nog onder de 500 woorden! En dan neem je me ook nog mee in veel verhaal zonder tè. Ik zie dat de scores die jij? ooit invoerde, zijn afgeschaft en daarom neem ik mijn hoed met een buiging voor je af.  

Lid sinds

10 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Dank Carneli, en de door mijzelf geïntroduceerde scores, bleken toch niet ideaal.

Dankje AB, de moeder had plots geen oog meer voor de meeuw.

 

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dag Tony

Ik vind het geweldig, de scènes zijn mooi, het verhaal is verrassend. Mooi geschreven, vlotte taal. Ik heb wel medelijden  met de meeuw.

 

Johanna

   

Lid sinds

8 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

‘Springen,’ riepen ze naar Jos’ beste maat. Jos dacht dat het bevel voor hem was en sprong zonder elastiek aan zijn poep --> https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210726_93418300, moest meteen hieraan denken. Inspiratie uit de actualiteit?

Een sappig verhaal met een flinke dosis hilariteit. Heel beeldend geschreven, zoals wel vaker. Graag gelezen.

Alleen even in de war over wie nu de vader is van Patrick, het hp of wijlen Jos? Of lees ik het verkeerd? 

 

Lid sinds

11 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Golden showers voor de meeuw, waarom ook niet! Ik vind enkel de eerste paragraaf niet vlot lezen. De zinsbouw is daar minder strak dan dat ik van je gewoon ben. Ik zou daar nog hier en daar schrappen.

bv. Dat moet u weten om te begrijpen waarom ik schijnbaar achteloos de Flair lees, op het strand op een wittestippenstrandlaken lig, en niet in de Egg chairs op mijn terras van onze penthouse in Knokke. (lig mag alvast weg)
bv. We spraken af dat hij die naar hier neemt, zodat ik alles kan horen en kan zeggen wie bij hem past. (er schort heel veel aan die zin)
bv. Maar Patrick voelde ‘het’ niet, zei hij. (die zei hij hoeft niet)

Albert King was een goei! Graag gelezen. Groetjes, V.

Lid sinds

10 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Dank Johanna, geen medelijden met zijn hemdje?

@Tudor; zeer zeker, vond dat het ongelofelijk verhaal. Het is de moeder die vertelt. Niet duidelijk? Ik dacht dat de Flair dat weggaf?

@Vkey: Dank en ook voor de scherpe blik, ik paste de eerste paragraaf aan. Beter?

 

Lid sinds

8 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

@ Tonycoppo: wow, wat een blinde vlek zeg. Die mogelijkheid, ondanks de Flair en het verhaal drie keer herlezen te hebben, compleet over het hoofd gezien. Ik vulde het hp automatisch in als een "hij".

Mijn gebrekkig inzicht is ongewild slachtoffer geworden van het volgend (nochtans zeer bekend) raadseltje:

"Een man en zijn zoon krijgen een ernstig auto-ongeluk. De vader overlijdt ter plekke. De zoon wordt naar het ziekenhuis gebracht, rechtstreeks de operatiekamer in. De chirurg kijkt naar de jongen en zegt: “Ik kan deze jongen niet opereren, hij is mijn zoon! Rara hoe kan dit?"

Lid sinds

10 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

@tudor: ongelofelijk he hoe onze mind vastzit in stereotypen. Erg goed en bekend voorbeeld. Ik kende het maar laat jouw raadsel open voor anderen. Trouwens zelfde percentage bij beider (of tegenwoordig alle geslachten) die het simpele antwoord niet vinden

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Geestig verhaal.
Net als Tudor dacht ik dat de vader aan het woord was. Dit komt overigens niet door het verhaal, maar doordat de naam Tony boven het verhaal staat. De hp identificeren met de schrijver, gebeurt wel vaker onbewust. Moet ik echt afleren.
(Het noemen van de Flair was niet genoeg; ook mannen kunnen die natuurlijk lezen :-) )
Wel erg Vlaams hier en daar. Ook over een wereld die mij niet zo bekend is. Dankzij een eerder verhaal weet ik nu wat een prins Albert is, maar Egg chairs, frigoboxtoeristen, Grindr moet ik opzoeken, vrees ik. Ik neem aan dat Knokke-Blankenberge iets is als Wassenaar-Schilderswijk?
Afijn, ondanks al die struikelpuntjes voor mij kan ik het verhaal uitstekend volgen. Leuk!

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Doordat ik weet wat Grindr is, kon ik het verhaal snel plaatsen. Dat scheelt denk ik wel. 

Verder vooral hartelijk gelachen en vlot naar het eind gelezen. Mooi gedaan.