#359 Zomeropvang voor honden

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#359 Zomeropvang voor honden

‘Kutbeest!’ Ernst van Dealemaete (schrijver van Lady Lovelove’s Poolboy nr.1 t/m 17) trekt zijn hand terug. Froefroe, de poedel van buurvrouw Lotte Noord, gromt met getrokken tanden. Als vakantiebaantje lijkt een hondenopvang een goed idee: een succesvolle Nederlands schrijfster schrijft over poezen, dit kan Ernst over honden. 
   Buurvrouw neemt een Kriekenvlaai van Bakker Nulens uit Lanaken mee, als Ernst “Froefroe even een knipbeurtje geeft”. En hoe moeilijk kan het zijn? Een poedel scheren kan iedereen. Buuf vergat alleen te melden dat het scheermes op de schimmelplek naast de buik erg pijnlijk is. Froefroe zet zijn tanden in de rechterkuit van Ernst: het middenveld van het zaterdag-4-elftal van Vrieswijk moet het komend weekend met één voetballer minder doen. 

Met zes hechtingen in zijn kuit, een tetanusprik en de eerste van de vijf rabiësvaccins in zijn arm strompelt Ernst zijn tuin in. Drie hondenbaasjes, met in totaal vijf blaffende mormels, kijken Ernst ongeduldig aan. Een kwijlende rottweiler, met een briefje aan de nek, staat vastgebonden aan de deur.
   ‘Staat origineel zo’n bloederige, afgeknipte broekspijp,’ zegt Henk de Peuteren. Hij wijst op een zak naast de deur. ‘Wodan mag alleen die brokken. Niks anders, hij is aan de diarree.’ 
   Met vijf hondenlijnen tussen zijn tanden opent Ernst de deur, Froefroe glipt door de kier, blaft en verdwijnt tussen de struiken, gevolgd door Wodan en de rottweiler. Ernst schuift de overige honden naar binnen, sluit de deur en hinkt achter de drie ontsnapten aan.

Dit wordt een lange zomer...

 

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

hahaha, MCH, ik heb de woorden gespot. Top. Je hebt er een hilarisch horrorverhaal van gemaakt. Ernst zal na deze ervaringen zijn vakantie vieren in een oord waar huisdieren niet toegestaan zijn. Als ik ooit overweeg een poedel te kopen, houd ik de naam Froufrou in gedachten (met ou als in de koekjes).

Met zes hechtingen in de kuit, een tetanusprik en de eerste van de vijf rabiësvaccins in de arm strompelt Ernst zijn tuin in. ---> ik zou "de" in "de kuit" en "in de arm" vervangen door zijn. Dat leest iets lekkerder.

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

MCH, geslaagd! Twee opdrachten in één behandeld, goed werk, ook al begint die Ernst van dinges mij onderhand danig op de zenuwen te werken. Moet hij niet een tijdje zelf op vakantie gaan? :-)

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Fief en Gi,  het was even puzzelen, maar ik heb geprobeerd soepel de woorden in de opdracht te vlechten. 

Fief, zin is aangepast. Overigens de Froe geeft een extra sukkelige uitstraling aan het schimmelige beest. Frou leek mij te deftig.
Gi, Ernst komt nog in een paar verhaaltjes AZF voor (staan klaar) en gaat binnenkort met pensioen (zodra ik er genoeg van heb).

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

MCH, gesmuld van de tekst - passende bezigheid als het gaat om een hond die Froefroe heet.(Een studiegenoot van mij placht deze en gene uit te maken voor "froufrouvreter"). Overigens: zelfs voor een poedel als froefroe is happen met getrokken tandjes niet te doen. 

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Zo is dat. Je moet altijd jezelf uitdagen. Het kan zomaar fout gaan met zo'n hondenuitlaatservice die al redelijk uitgeput raakt op de strippagina van het AD, maar je laat hem nog een keer shinen hier.

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Haha, wat een verschrikking dit... Ik zit er helemaal in! In de reacties lees ik dat je twee opdrachten gecombineerd hebt, heel leuk. Een optie voor de volgende keer zou zijn om juist de scène waar het scheren fout gaat en de hond flipt uit te schrijven. Vol sfeer zodat wij het ook voelen en ons nóg beter kunnen inleven in je hoofdpersoon.

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Annemieke, Bedankt voor het commentaar. Het uitbreiden met de scheerbeurt is een goed idee. Neem ik mee voor een nieuwe versie.