Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#358 Tellen is wel moeilijk

 

Na tomeloze inspanning

zal ontzielde ijdelheid

wellicht ontsnappen

aan vergetelheid

 

Zolang vereende krachten

bedachtzaam waken

met medestanders

op de eeuwigheid

 

Nooit zal het licht

bevriezen

in de vuurtoren

der eerlijkheid

 

Weergaloos jubelende menigten

bezielend en

 

“Dit is al de tweehonderdste keer dat je meer dan vijfendertig woorden wil gebruiken en ook nu snap er nog altijd niets van. Gedichten als afscheid, doe es effe normaal man.” Hein keek me kwaad aan.

“Oké, ik zal het nog eens proberen.”

 

Eeuwige windmolens die

 

“Nee.“ Hein stampte op de grond en gaf me een klap in mijn gezicht. “Ik kan het niet meer zien of horen.” Hij draaide zich om en rende het huis uit en knalde de voordeur zo hard achter zich dicht dat het hele huis schudde.

‘Niet gek’ dacht ik bij mezelf en tevreden nam ik nog een slok van mijn whisky. Is die poëzie opdracht van schrijvenonline toch nog ergens goed voor geweest.

 

Lid sinds

1 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dark, briljant stuk.  En ik kan de reactie van Hein wel plaatsen. Zelf krijg ik vaak jeuk van de goedbedoelde poëzie op afscheidsbijeenkomsten, -sites, -artikelen, etc..

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hai Suz@nne

Ik heb inderdaad het intro gedicht meegenomen de komische benadering van Hein in een ander stukje, het boos worden en weglopen uit het ongeletterdheid stukje, de niet houden aan de 35 woorden opdracht die we allemaal zo goed en creatief omzeilen en ga zo maar door :)

Allemaal leuke en goede ideetjes die ik als een boefje door elkaar heb gemengd in dit stukje waarbij ik mijn eigen frustratie (vind gedichtjes en spelen met woorden super leuk, maar vaak denk ik te moeilijk of zie ik zelf wel iets maar kan het niet overbrengen) laat doorschemeren.

 

Dank je voor je reactie.

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Sorry dat ik zo streng ben geweest, Darkvalley ;) 

Maar je ziet dat veel proberen veel creativiteit kan ontlokken. Ik heb heel hard moeten lachen om het einde. Als ik  zo streng dat zelfs Hein het niet meer zit zitten. Ik zal maar eens doorgeven dat hij na deze week die regel gerust weer los mag laten ;) 

Buiten de inhoud om is het echt leuk om te zien dat je schrijft over het creatieve proces op zich! 

Goed gedaan!

Groet, 

Nadine

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ha Nadine van de Sande

Dank je wel voor je reactie. De hint in de opdracht, papier is duur, is waarschijnlijk meer de reden voor de heftige uitbarsting.

Maar voor het geval.... Je hoeft Hein echt niet in te fluisteren wat die moet doen. Laat maar lekker in een donker hoekje mokken. :)

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Darkvalley,

Ik moest erg lachen :D! Hopelijk zal deze ontzielde ijdelheid ontsnappen aan de vergetelheid.!