Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#357 Loslaten

 

Je had me moeten weggooien. Hoe ga je verklaren dat ik in je zak zit? Voor het schillen van een appeltje ben ik te groot en het is geen sinaasappelsap wat er aan me kleeft.
Tot nu toe heb ik je kunnen helpen, maar het houdt ooit op.

Begrijp me goed, ik hielp je graag omdat je me altijd goed verzorgde. Je wist welke olie ik het lekkerst vind, insmeren voelde steeds heel fijn en je hield me scherp. Ik heb je geholpen, ook al was ik niet blij met wat je me liet doen. Volgens mij had je je probleem op een andere manier kunnen oplossen, maar je maakte deze keuze, ik was beschikbaar, dus ik heb meegedaan. Het is mijn werk en werk is niet altijd leuk.

Ik zag aankomen wat er ging gebeuren, ken je immers langer dan vandaag. Je stem klonk steeds luider, ik merkte hoe je lijf ging trillen en voelde het zweet in je handen toen je me vastgreep. Door me schrap te zetten achter je broekriem probeerde ik je te waarschuwen, maar daardoor raakte je nog meer verhit. Ik gaf me gewonnen.

Veel tijd om na te denken kreeg ik niet. Nauwelijks buiten moest ik aan het werk. Op zo’n moment gaat mijn eergevoel spreken. Ik vind het onverdraaglijk dat me na een klus broddelwerk kan worden verweten. Mogelijk heb ik daardoor meer gedaan dan je bedoelde. Misschien wilde je alleen dreigen. Je leek echter te woest voor overleg, dus ik leverde wat je van mij kon verwachten, de kortste weg naar het hart, zonder rafelige randen. 

Als je me daarna had weggegooid, was je niet meer aan hem te linken geweest, een onbekende die ons dacht te kunnen schofferen.
Het kan nog steeds. We zijn niet samen gezien, niemand weet wat ik voor je gedaan heb. Veeg dus je vingerafdrukken en je DNA van mijn heft en gooi me weg.

Natuurlijk ga je me missen; dat is wederzijds, ik ben ook aan jou gehecht.
Soms is het beter om los te laten.

 

 

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Jac, als het voorwerp vrouwelijk was geweest, had ik kunnen zeggen dat je deze moordgriet op een subtiele wijze hebt opgevoerd. Knap werk, het schrijven bedoel ik.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ha Jac,

 

Leuk verhaal. Voor mij had de laatste alinea korter gekunt. De uitleg van vingerafdrukken, heft e.d. waren voor mij niet nodig. de krachtige beschrijving in het eerste stukje haalde je voor mij weg.

Iets als:

 

Als je me daarna had weggegooid, was je niet meer aan hem te linken geweest, een onbekende die ons dacht te kunnen schofferen. Natuurlijk ga je me missen; dat is wederzijds.
Soms is het beter om los te laten.

Maar zeker met plezier gelezen!

 

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@Gi en @Fief  dank voor jullie reacties.
@Darkvalley, Dank voor je suggestie Ik denk nog na of ik er iets mee ga doen.

Lid sinds

2 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi JacV,

In jouw verhaal voegt het waarde toe dat het vrijwel meteen duidelijk wordt wat je voorwerp is. Je hebt mooi verwerkt dat het mes het maar niets vindt waar het voor gebruikt wordt. Op die manier geeft het een extra laagje aan het verhaal: een voorwerp wordt pas goed, slecht, handig, belangrijk... wat dan ook op het moment dat je het als zodanig gebruikt. 
Daardoor krijgt dit mes extra karakter mee. Mooi gedaan!

Groet, 

Nadine

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Spannend en vlot verhaal. Een meewerkend voorwerp, maar toch duidelijk één met een eigen willetje.

Op het einde doofde het verhaal wel een beetje uit Die laatste alinea kon wat scherper naar mijn gevoel.

Maar graag gelezen heb ik het absoluut.

 

 

 

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo JacV, wat een mooi rond verhaal. Het begin sluit aan bij het einde waardoor ik alsmaar door kan blijven lezen. Knap!