#355 - Project Genesis

Lid sinds

4 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

#355 - Project Genesis

'Het maakt niet uit wat uw motieven waren of op wie u indruk probeerde te maken!' 
De diepe, metaalachtige stem donderde streng uit de immense machine, die kraakte en piepte onder het gedreun en het elk moment leek te gaan begeven. Toch wisten alle aanwezigen in de Hal des Oordeels dat dit niet zou gebeuren. De Deus-Machine was eeuwig en onfeilbaar.
Naar waar het apparaat vandaan kwam, wie verantwoordelijk was voor Zijn bouw of Zijn exacte leeftijd had iedereen verder het raden. 
Theorieën genoeg, maar geen archeo-technologist die ze ooit had kunnen bewijzen.

Vanop een zwevend platform, omringd door vier wachters in gravi-pakken, keken zijn ouders en beste vriend neer op het tafereel: een naakte en geketende Zdragjebo, afwerpsel van Zdragja, tentoongesteld voor een metalen God. 
Zij wisten net als hem dat het schouwspel dat zich voor hun ogen voltrok pro forma was. Vanaf het moment van de ontering was zijn lot bezegeld.
Desondanks had hij geprobeerd te pleiten: dat het slechts één beet betrof van een onbeduidende vrucht; een kleine hap, niets meer. En dat hij haar had willen tonen geen angst te hebben voor een "Sacrale Boom". Of van een machine waarvan de laatst genoteerde activiteit al drie volle eonen in het verleden lag. 
Maar van die kunstmatige voorzienigheid voor hem viel geen empathie te verwachten.
De stem vervolgde:
'Er zijn geen excuses, geen uitzonderingen of afwijkingen mogelijk. De overtreding staat vast. De regels, hoewel oud, werden u duidelijk aangeleerd. Het oordeel is helder: verbanning.'
Een geladen stilte heerste in de ruimte. Zdragjebo sloot berustend de ogen; hij wist dat er hem nog maar één vraag restte. Al het andere deed er niet meer toe.
'Naar waar?'
'Het derde Sferisch Lichaam rond het Grote Gele Licht.'
Een holo-laser aan de onderkant van de machine sprong tot leven en projecteerde de holografische afbeelding van een blauwe bol bedekt met witte wervelingen op de wand achter Zdragjebo .
'Zoals vastgelegd in artikel 5 van de Ontheiligingswet zal u daar samen met uw wedervrouw onder een nieuwe naam achtergelaten worden, ontbloot en ontdaan van alle kennis en elke herinnering.' 
Vanuit zijn linkerooghoek zag hij zijn moeder ineenkrimpen.
'Als extraterestriaal exemplaar van ons ras ligt daar uw kans op een nieuw begin.
Na verloop der eons, op een nog nader te bepalen datum, volgt Het Oordeel en zal bepaald worden of uw nakomelingen terug verwelkomd worden binnen deze gemeenschap.' 
Die laatste zin bleef dreigend hangen in de zaal.

*

Zdragjebo opende de ogen, zocht de blik van zijn ouders alvorens zich te richten tot het Allerhoogste. Met vaste stem verkondigde hij:
'Uw wil geschiede.'

 

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Waauw, Tudor! wat een origineel en uitstekend geschreven scheppingsverhaal. Nu weten we eindelijk waar Adam en Eva echt vandaan komen. Met veel plezier gelezen.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Heel origineel, bijna geloofwaardig. 😀 Mooi uitgewerkt, niet teveel, niet te weinig woorden.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Tudor, knap stukje. Ik twijfel nu zelf maar denk dat het begin van het zesde tekstblokje moet zijn: Zij wisten net als HIJ (ipv 'hem').

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ha Tudor, heel gaaf verhaal! Ik zie het helemaal voor me. Je hebt het met overtuiging geschreven en dat is terug te zien in de tekst. Het loopt lekker en je neemt de lezer mee. 

Graag gelezen!