# 355 Pizza!

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 355 Pizza!

‘Zdragjebo,’ riep Gofwbva. ‘Kom je eten?’ Zijn potje rsgfitr, pruttelde nog na, vers uit de oven. Dit was de standaardpot van zijn broer. Het rook zoals het altijd rook als Gofwbva een potje rsgfitr kookte, sterker: het rook zoals alles wat zijn broer kookte: aangebrand. Als Zdragjebo zelf kookte werd het meestal buftgp. Nou ja, kookte, zijn buftgp smaakte niet veel verschillend van de rsgfitr van zijn broer.
   Het probleem was niet hun kookkunst, tussen hun achtste en dertiende levensjaar moest iedere jongen op Krubbo leren koken, dit was een van de drie competenties die ontwikkeld moesten worden, naast spelling en lichtstraal vliegen. Het probleem was de rest van de studie. Een jongen van zijn veertiende tot zijn negentiende bestudeerde de quetdcalculyn, naast de kunst van het zwaardvechten en etiquette. En om quetdcalculyn te leren, was het belangrijk dat je elke dag minimaal 450 pagina's theorie in je kop stampte. Als je potje op het vuur staat of in de oven, dan ga je weer hard aan de studie, elke pnons telt: een verbrand diner is vrijwel gegarandeerd.  

Zdragjebo moest morgen verschijnen voor de centrale raad van de bag fosp, de laatste test in quetdcalculyn. Na het eten nog één keer de samenvatting doornemen (toch zo’n 120 pagina’s tekst en 30 met berekeningen) en hij was er klaar voor. Hij schraapte de zwarte korst van de bovenkant en doopte zijn knurps in de dampende bruine saus. 
   ‘En?’ vroeg Gofwbva. ‘Is het heel erg?’
   ‘De geur alleen al.’ Zdragjebo trok een vies gezicht. ‘Je hebt jezelf overtroffen.’
   ‘Weet je.’ Gofwbva pakte de beide potjes van tafel, liep naar de slurpbuis, deed de afsluiter open en flikkerde de hele verbrande troep in de buis. Een gekraak volgde ten teken dat het afval was verslurpt. ‘Ik trakteer.’ Hij toetste een code op de wand. ‘Omdat je morgen na je test wordt beëdigd tot lid van de eerste deelraad en eindelijk geld gaat verdienen.’ Vijf pnonsen later opende hij de buitendeur. ‘Pizza!’ riep  hij.
   ‘Pizza? Wat is dat nou weer?’ vroeg Zdragjebo.
   ‘Weet ik veel, vond ik wel goed klinken,’ zei Gofwbva grinnikend. ‘Het is gewoon hbyrts met kliuten.’
   ‘Dat klinkt een stuk smakelijker dan pizza.’ Zdragjebo keek naar de lucht. ‘Pizza klinkt als iets alien achtigs.’ 
   Ze aten met smaak de hbyrts en Zdragjebo liet zich overhoren door zijn broer. Dat zat wel goed morgen.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Heerlijk knotsgek verhaal, MCH. Het Krubbonees lijkt mij ok, maar in het Nederlands is achteraan in de derde zin het woordje 'was' fout getypt.

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Gi, bedankt, de was is ge-wat. Mijn Krubbonees kookboek is van onschatbare waarde gebleken in het herkennen van de gerechten.

Carneli, bedankt. eens een puber overal een puber.

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Tony, In Belgie kan je lekkerder eten dan in Nederland, maar zelfs hbyrts is lekkerder dan het lekkerste uit Vlaanderen.

Lid sinds

3 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Leuk verhaal MCH. Een tip voor de kokkies: Is er warm zand op jouw planeet? Doe dan aan slow cooking. Maak een kuil, zet de pan met lekkere dingetjes en deksel in een doek gewikkeld in de kuil en dek het af. Je kunt het uren laten sudderen en zodra je aan tafel kunt heb je een smakelijke niet verbrande maaltijd. Geen smoesjes nodig dat er door het harde studeren geen tijd meer is om in de pot te roeren want dat hoeft niet meer.... :-)

 

Lid sinds

4 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Blij dat ik van mijn veertiende tot mijn negentiende de quetdcalculyn niet moest bestuderen. 450 pagina's per dag!

"Dat klinkt een stuk smakelijker dan pizza.’ Zdragjebo keek naar de lucht. ‘Pizza klinkt als iets alien achtigs.’ " --> Moeten lachen met dit stukje. Leuke vondst. Als Pizza al alienachtig klinkt voor hen, wat zouden ze dan denken van Gentse waterzooi?

Grappig, vlot verhaal en dus graag gelezen!

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@Karin, ik heb het doorgegeven. Zo zie je maar dat een samenleving op een hoog technologisch niveau een briljant eenvoudige manier van koken niet hebben. 

@ Tudor, Ze kunnen Gentse waterzooi niet eens uitspreken. 

@ Aurora, bedankt. De hbyrts smaakt ook melig.

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Gi, bedankt. De kliuten in de hbyrts zijn zelfs op basis van de kapjes van de pop. Blij dat je het een leuk stuk vond. Inspiratie door een vermoeid en verveeld ogende opa in de vlinderkas van Blijdorp vorig jaar

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ha MCH, ik heb genoten. Heerlijk absurd, helemaal in mijn straatje. Grappig hoe we toch een idee krijgen van wat er gebeurt wanneer je nieuwe woorden verzint. 

Graag gelezen!