#355 - Voyager-1

Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

#355 - Voyager-1

Zdragjebo krabde aan zijn oor, stak zijn potlood erachter en staarde uit het venster naar de sterrenhemel. “Zou het dan toch eindelijk?” sprak hij luider dan hij verwachtte en schrok hoe de pubertijd zijn stem zwaar maakte.
    Eerder die avond op het journaal was het hoofditem een gouden schijf gevonden in een vreemd ruimtetuig dat neerstortte niet ver van zijn dorp. De nieuwslezer sprak dat wetenschappers dit beschouwden als een bewijs van leven buiten planeet Krubbo. Voor het eerst, na eeuwenlang speuren, een signaal dat ze niet alleen in het universum zijn. Hoewel het nieuwsanker waarschuwde dat dit object miljoenen lichtjaren aflegde, en het waarschijnlijk niet meer is dan een kunstwerk dat slechts staafde dat er ooit een andere beschaving leefde op een planeet ver weg van hier, sprong Zdragjebo op de salontafel, danste en vierde door te blaffen als een hond en te loeien als een koe. Zijn ouders berispten hem streng en verbanden hem naar zijn slaapkamer met zijn nog te maken huiswerk. Huiswerk dat niet meer belangrijk was. Er was een teken van leven buiten dit eenzame zonnestelsel!

Wanneer de trap kraakte, tien minuten later het bed piepte en vijf minuten later zijn moeder gilde en zijn vader gromde en het licht uitknipte, wist hij dat de kust veilig was. Hij sloop naar beneden, zette de televisie aan en gaapte naar het scherm. Een professor met warrig wit haar legde uit dat ze instructies vonden om de gouden schijf te gebruiken. In recordtempo bouwden ze het beschreven toestel en plaatsten ze de schijf erop. De nieuwslezer kondigde aan dat dit een live wereldpremière was. Zdragjebo zette het geluid op maximum.

Een vreselijk gekrijs klonk door de speakers als meeuwen die gillen na het zien van een zeeduivel. Satanische melodieën verstijfden zijn benen en duwden hem dieper in de zetel als bonkte de duivel op zijn schouders. Apatisch keek hij naar het beeldscherm waar wetenschappers hun oren probeerden af te schermen, maar gedreven door paniek in elkaar stuikten en als slangen kropen op de grond. Een vrouw in kostuum braakte. Het gekrijs stopte niet. Zijn ouders liepen de trapgang op, smakten op de vloer en schreeuwden: “Zdragjebo, zet die plaat af!”
   Niets kon nog baten. Onbeweeglijk van de angst plakte Zdragjebo aan de sofa, starend naar het beeldscherm dat vreselijke taferelen toonde: Krubborianen die hun haren uitrukten waarbij plukken bloedende huid afscheurde, landgenoten die met messen hun buik perforeerden als een op hol geslagen naaimachine en met hun vuisten klopten op hun oren tot ze bloedend neerstuikten op de grond. Het demonische kabaal van de gouden plaat bleef schelden in onbekende frequenties.
   Hoewel Zdragjebo zijn blik niet van het scherm kon afwenden, zag hij in zijn ooghoek hoe dik bloed van de trap stroomde.

Zo plots als het begonnen was, zo plots hield het op. Violen strijkten, trompetten blaasden en fluiten weerklonken.
    “Bach,” zei Zdragjebo, “Wat een drama.”

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Tony, komisch en duidelijk vooral een aanleiding om even lekker los te gaan. Blijkbaar kent Krubbo een humanoide beschaving, met huiswerk, koeien, honden en salontafels, professoren en kapsels. Ik voel het probleem van het gekrijs (data?), maar het eerste muziekstuk op de Golden Record is uit Bach's Brandenburger concert no 2: geen piano ;)

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Tony, gelukkig las ik tussendoor eerst jouw bijdrage en oh ramp, ik moet mijn tekst over de gevonden schijf van Voyager 2 (die inmiddels ons zonnestelsel heeft verlaten) in de prullenmand kieperen. Verdikkeme! Goede vondst (uiteraard!)

Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

@Bobcom: ik paste het aan, ik doelde op de laatste Bach bijdrage, maar misschien is dit beter. Data, maar ook de welkomststemgeluiden zijn duidelijk niet van planeet Krubbo en hebben een diabools effect.

@Gi: niet doen. Ik lees graag jouw verhaal van de golden plate, als ik me niet vergis heeft ook 1 een golden plate en is inmiddels al uit ons zonnestelsel?

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Tony in topvorm zou ik zo zeggen. Mooi thema geplaatst in War of the Worlds. En wat zou je zijn zonder dat je moeder gilde en vader gromde?

Gi, wees blij dat op jouw Krubbo geen platenspeler is uitgevonden. 

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Tony, ik vergat je nog te feliciteren met de meesterlijke vondst van de NVA-kreet: ...zet die plaat af!
@MCH, kraai niet te vlug victorie, ik heb in mijn stukje toch iets van die plaat overgehouden.

Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

@MCH: dank. En pas op van moeders die niet gillen en vaders die niet grommen. Zo gaat dat tenminste op Krubbo.

@Gi: dank, bedankt voor het opmerken, ik vond dat zelf ook grappig 

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Krubbo als een tweelingplaneet van de Aarde, alleen het vinyl doet het niet zo goed als de andere kant van de tweeling maar komt dan weer wel angstvallig goed over.

Bach doet het altijd beter dan Beethoven zelfs op Krubbo en ouders houden van seks bij het slapen gaan: braaf!

 

Lid sinds

3 maanden 3 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Hey Tony, Je hebt mijn droom van een vredig en milieuvriendelijk Krubbo aan duigen geschreven. Ik heb ontelbare keren door het bloederige relaas mijn braaksel moeten wegslikken. Een grote shock totdat Bach erbij kwam. Das fijn aan het eind. Fantastisch verhaal en ik heb het graag gelezen. En wat is een verhaal van jou zonder gehijg en gesteun? 

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ha Tony, leuk verhaal! De wereld lijkt, zoals Bobcom al zei, erg op de onze. Hoewel het dus niet per se een dag in het leven in een heel andere wereld was, was het wel een komisch verhaal.

Graag gelezen!

Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Hey Mike, dank. 

Echter ik kan het niet laten - de opdracht luidde: 

De opdracht van deze week draait om worldbuilding en fantasie/verbeeldingskracht: beschrijf in 400 woorden een dag(deel) uit het leven van Zdragjebo, een buitenaards wezen dat leeft op de planeet Krubbo, hier miljoenen lichtjaren vandaan. Gebruik je fantasie en zorg dat we een goed beeld van het leven op deze vreemde planeet krijgen.

Nergens beschreef je dat het een 'heel andere' wereld moest zijn. Meer nog, de verwoording van de opdracht insinueerde reflectie naar hoe 'vreemd' het wel is op een planeet te leven. Ik begrijp uit de reviews dat je iets heel anders verwachtte :)

Sorry - zoals gezegd - kon het niet laten.