#351 Puur

Lid sinds

1 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#351 Puur

Het slagwerk grijpt je bij de lurven, rukt je uit je luie stoel en daagt je hart uit om zijn beat te volgen. Een rauwe stem weerklinkt die alle haartjes op de arm in het gelid doet springen. IJselijke kreten lopen als stroompjes koud water over je ruggengraat. Het geros op de pianotoetsen slaat je zorgen aan gruzelementen. Scheurende saxofoons rijten je verdriet aan flarden. Je gemoed stroomt vol met woede die verschoond is van nare gedachten.
De muziek bevrijdt je enerzijds, maar dwingt je ook te bewegen. Je móét. Als een marionettenspeler trekt hij aan je armen en benen. Je danst. Dwars door het oerwoud. Zebra's draven, leeuwen brullen, vogels krijsen en olifanten tetteren.
Dit is geen lied waar je naar luistert; je ondergaat het. De muziek wordt niet gemaakt, maar bedreven. Geen muziek in krijtstreeppak of spijkerbroek, maar in berenvel.

***

Voor wie nieuwsgierig is, dit is het betreffende lied/genre.

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

LR zong nochtans altijd strak in het pak met of zonder glitters ... Kijk terwijl je luistert maar eens rechts naar zijn platenhoezen: steeds wit hemdje, pak en stropdas.

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Lekkere beschrijving van wat ouwe rock met je kan doen. Zou zomaar van toepassing kunnen zijn op heel veel muziek uit die tijd. 

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Musonius. Ik heb jouw mooie verslag drie keer gelezen voor ik de link aanklikte. Ik werd verrast, want ik had een nog veel rauwer lied verwacht. Heel tof.

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Musonius, je wordt echt door LR meegenomen hè. Dwars door het oerwoud waar Zebra's draven, leeuwen brullen, vogels krijsen en olifanten tetteren. In het oerwoud of op de steppe?

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ja, mooi. Ook zonder te weten welke muziek erachter zit. Ik 'haakte' op dezelfde zin als Tony, het haalt me net even uit de flow. Kan mij het schelen dat de lyriek lullig is, het gaat om de ervaring en die beschrijf je heel treffend.

Lid sinds

1 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank voor alle respons.

De zin:
Goed, de lyriek is te lullig voor woorden, de melodie bevallig als een blok beton, maar wauw!
is er uitgeknipt. Die heeft het verhaal inderdaad niet nodig.

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Heel mooi gedaan! Ik zie in de reacties dat je nog een zin hebt weggehaald en dat is een goede keuze geweest, die had me uit de sfeer gehaald. Nu zie en voel ik het helemaal, show don't tell ten top!