Lid sinds

11 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

#351 --- Mufasa

Daar is hij weer! Altijd op het goede moment. Het hoeft zelfs geen vrijdag te zijn. De volumeknop in mijn auto gaat ruim naar rechts. Mijn oren gonzen. De achteruitkijkspiegel doet mijn achterliggers beven. Mufasa en zijn vrienden geven het startschot voor het einde van de werkweek. De jaren negentig dancebeat kon indertijd weinig dansbenen bekoren. Ik wist nog niet wat uitgaan was. De Schotse nachtkruipers plakten pas een paar jaar later, samen met verschraalde breezers, tegen een hete dansvloer. Een vloer die nu al maanden zwetende lijven mist.

Mufasa’s enthousiasme bonst tegen mijn trommelvlies. Mijn tinnitus gilt tevree. Ik zie hem uit de auto springen, in zijn eentje duwt hij alle gevoel erdoor. Zijn benen smelten als spaghetti in heet water. Zijn brede glimlach kan de hele wereld verlichten. Mijn hoofd deint mee als een kip op zoek naar granen. Mocht miniatuur shaken op je stoel een olympische discipline zijn, haalde ik een podiumplek.

Aan de stoplichten kijk ik even naar rechts. Een rood licht houdt me niet tegen, noch de gniffelende blik van een ongetwijfeld veel te keurige man. ’t Is Mufasa!

Hoelang geleden deden we nog gek? Wanneer gaan die clubs eindelijk open? Zaterdag, zondag, wat?

 

(voor wie Mufasa niet kent, of nood heeft aan wat positive vibes, klik hier.)

 

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Grappig verhaal, V.key. Het filmpje is inderdaad erg aanstekelijk. Goed gevonden.

90’ties dancebeat  -->  In Nederlandse teksten geeft men volgens mij de voorkeur aan "de jaren '90" of  beter nog de jaren negentig. Omdat het bij dance beat hoort zou het volgens mij ook 90's mogen zijn, maar daar twijfel ik over. Dance beat is een Engelse term en dan schrijf je de woorden los van elkaar.

Aan de lichten kijk ik even naar rechts.  ---> bij de stoplichten

op zijn eentje ---> in zijn eentje

Hoe lang geleden ---> hoelang

Lid sinds

1 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Aanstekelijk verhaal, V.Key, zelfs zonder Mufasa gezien en gehoord te hebben. Ik mis de nodige aansluiting met de wereld die je beschrijft, maar waar die mijn wereld raakt zie ik het voor me: de door je boomboxen trillende achterliggers, de spaghettibenen, het deinende hoofd als een kip op zoek naar graantjes. Wat Schotse nachtkruipers zijn weet ik niet en bij verschraalde breezers denk ik dat het verschaald moet zijn en vraag ik me af of breezers net als bier ook verschalen, maar so what. Je tinnitus die tevree gilt vind ik meesterlijk klinken, al is het dan een aanwijzing voor gehoorschade. 
Bij die gniffelende blik van die automobilist naast je krab ik me even achter de oren: gniffelen doe je als je stiekem pret hebt, spoort niet meteen met een blijkbaar brave bugerman die ineens een dreunend en shakend autootje naast zich ziet.. Maar dat zijn details voor een verhaaltje dat van het scherm af spat.

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

V. Key, ik krijg die lach niet van mijn gezicht …tralalala. Heb de link gedeeld. Zo aanstekelijk. Doet me denken aan Omar Sy in Intouchables. 

Lid sinds

11 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Bedankt iedereen voor de leuke comments! Ik neem alvast mee wat ik mee kan nemen. @bobcom Nachtkruipers is een verwijzing naar de Schotse band Nightcrawlers van wie het nummer oorspronkelijk is. Met de titel 'Push the feeling on'. Die verwijzing zit ook in de tekst. @Caroline Omar Sy is inderdaad geniaal in die film! Groetjes, V.

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Leuk gedaan! Ik snap alleen niet helemaal wie er in de tweede alinea nou uit de auto springt. Dat lijkt uit de opbouw van de zinnen je tinnitus te zijn en dat lijkt me gek, maar misschien is dat juist de bedoeling. Ik zie het in elk geval helemaal voor me, en dat was de opdracht!