Lid sinds

9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#346 Bertha en haar hoge eisen (herziene versie)

 

Boer Harm zit op een zonnige dag in de wei van zijn boerderij in een klein dorp in ’t Gooi. Hij is zijn geliefde koe op de ouderwetse manier aan het melken. Plotseling klinkt een donderslag veroorzaakt door een enorme bliksemschicht waar ze beiden door getroffen worden. Gelukkig ontkomen ze aan een fatale afloop. Wél kan Harm nu zonder hardop iets te zeggen, Bertha van alles duidelijk maken en zij kan zonder enig geloei van haar kant Harm verleiden haar hoge eisen in te willigen. Als dank daarvoor schenkt ze hem de grootste hoeveelheid romige melk van al zijn koeien.

Nu heeft Bertha sinds het bewuste voorval al veel voor elkaar gekregen. Als de koeien niet in de wei staan, kunnen de dames hun schoonheidsslaapje op een zachte kabbelende ondergrond van een waterbed doen. Als ze willen, nemen ze een heerlijk warme douche. Zepen zich lekker in met een naar vers hooi geurende douchegel. Wanneer er een stier moet komen voor de conceptie dan krijgen ze een catalogus met de sterkste stieren voorgeschoteld.

Bertha vindt het trouwens helemaal niets om haar stoere gespierde stier Bruce te moeten delen met haar vriendinnen. Dus ze heeft het voor elkaar gekregen zijn afbeelding niet in de catalogus te laten plaatsen. Op die manier bestaat er geen risico dat zijn zaad vanaf dat moment nog wordt toebedeeld aan een ander. Ze is ondertussen drachtig, nieuwsgierig naar het geslacht van haar nakomeling en stapt vol trots en geluk door de wei. In de verte springen de kalfjes van de andere koeien op en neer op de speciaal voor hen ontworpen trampoline. Harm regelt het allemaal wel. 

Bertha telepatheert er flink op los:  “Hé pssst Harm, ik wil je iets vragen…..”  
Harm, die in de boerderij nog even de krant zit te lezen, kijkt op en zet zijn zesde zintuig wijd open. Hij voelt de gelukzaligheid van Bertha door zich heen stromen. Hij luistert aandachtig.
“Ik wil heel graag een babyshower, met huisgemaakte Rivella en een onthullingstaart. Kun je dat alsjeblieft voor me regelen?”

Op de bewuste dag nemen de koeien eerst een saunaatje met na afloop de fameuze huisgemaakte Rivella en een stuk van de gender-onthullingstaart die met groot bravoure wordt aangesneden door Harm. Alle koeien wachten in spanning af wat het geslacht van het kalf zal worden. Vol verbazing kijken ze naar de binnenkant van de taart. Ze is niet roze of blauw maar heeft alle kleuren van de regenboog.

Het kalf komt als hermafrodiet ter wereld en zorgt voor opschudding in het Gooise dorp en de plaatselijke en landelijke media. Bertha maakt het allemaal niets uit. Ze houdt immers onvoorwaardelijk van haar jongste.  

 

Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Karin,

Ik verwachte wel een duidelijke knaller in die laatste paragraaf. De opbouw van het verhaal deed me even denken aan een zeker sprookje over een vissenprins, een man en zijn vrouw, maar ik miste de knallende eindgrap van deze opbouw, maar ik weet ook niet zoveel over koeien, dus die regenboog-regel vloog wat over mijn hoofd. 

Ook vond ik de diepe zucht van de boer een beetje tegenstrijdig met zijn aandachtig luisteren. Alsof hij het ene moment begaan is met de koe en het andere moment zich machteloos voelt tegenover zijn koe. 

Ik vond het dan wel grappig en creatief hoe de boer Harm op al die verschillende manieren wordt uitgeschud (uitgemolken) door Bertha. Haar gedachten over stieren waren ook wel grappig en het werkt goed als een element dat wat variatie brengt van de opsomming voordelen die ze behaalt.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Karin,

Het idee is leuk om een divakoe te kiezen die met al haar charmes van alles voor elkaar krijgt bij een boer en als dank hiervoor goede melk geeft.

Uitwerking leest ook wel lekker weg, alleen zitten er denk ik wel wat schoonheidsfoutjes in. Zo is het mij niet helemaal duidelijk of Bertha Bruce al kende, of dat ze hem uit de catalogus heeft gehaald. En als dat laatste het geval is, vraag ik me of de andere koeien hem dan niet al hadden gezien zodat het uit de catalogus halen niet zoveel zin meer zou hebben.

'Plotseling klinkt een donderslag bij heldere hemel veroorzaakt door een enorme bliksemschicht waar ze beiden rakelings door getroffen worden. ' Deze zin loopt niet helemaal lekker. Je gebruikt hier een uitdrukking om een werkelijk gebeurtenis te schetsen. 'Rakelings' wordt volgens mij meer gebruikt om in dit geval een bliksemschicht omschrijven die je juist op een haar na mist.

 

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Geestig verhaal, Karin! Twee zaken die mij opvielen zijn reeds genoemd:

  • Het 'rakelings' treffen van de bliksem moet weg, want hun gave lijkt mij het gevolg van een daadwerkelijk treffen.
  • Het verhaal dooft wat als een nachtkaars uit. Ik mis een goeie uitsmijter.

Met plezier gelezen.

Lid sinds

9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@Hippowhale9000VirtuosuoMusonius

Dank voor jullie reacties. Ik erken de schoonheidsfoutjes en het ontbreken van de goede uitsmijter.... Mocht ik nog inspiratie krijgen dan zal ik een aanpassing aan het einde doen en de andere tips ga ik verwerken. Ik ken het sprookje van de vissenprins niet, zal ik opzoeken. 

Het was een lastige opdracht voor een beginner. Ik zal zoveel mogelijk de tips op schrijven online bestuderen. :-)