Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#346 Databoer versus ADHD-koe

 

De jongen houdt het apparaatje vast alsof het een wenslamp is. Zonet had zijn studiegenoot in minder dan geen tijd een fors aantal snoeren aangesloten. Ze vroeg niet eens waar de elektriciteitspunten waren, maar leek hier een arendsoog voor te hebben. Eerder hadden de whizzkids al de GPS op de tractor gezet, waardoor ik nu geen millimeter te veel afleg tijdens het oogsten. Doordat er ook nog gegeventjes over het weer inzitten weet ik precies wanneer ik de ronde moet rijden. Ik weet zeker dat die meisjes en jongens uit Wageningen kunnen toveren. 

Als hij het apparaat op mijn hoofd zet voel ik mijn oren suizen. Het lijkt alsof ik word opgetild en direct weer met kracht teruggezet.  
'Test hem maar eens,' zegt het meisje, terwijl ze Mila tevoorschijn heeft gehaald. Misschien had ik haar even moeten waarschuwen dat het dier van alles uithaalt, wanneer iemand iets doet waar ze niet op zit te wachten. 

'Zo, ik heb wel zin in een ommetje.' 
Het leek van Mila te komen. De Wageninger studenten kunnen echt alles, zelfs buikspreken. Misschien moet ik me er ook laten bijscholen, kan nog wel op mijn leeftijd. 
'Gaan we nog lopen, of hoe zit dat?' 
Het is echt Mila die me met een hese, hoge stem toespreekt. Dit begint meer op zwarte magie te lijken. 
'Uh, waar heb je zin om heen te lopen?' 
'Naar het paradijs.' 
'Sorry, wat?' 
'Het koeienparadijs.' 

De jongen is bij het meisje gaan staan en ze praten dusdanig zacht dat ik ze niet kan verstaan. Waarschijnlijk hebben zij in hun magische systemen allang gezien waar het koeienparadijs is, en lachen ze nu de fantasieloze, digibete boer uit. 
'Volg me dan Mila, naar waar dat koeienparadijs ook van je mag zijn...' 
En Mila volgt me naar buiten, de drassige weilanden in. 
'Je mag ook op me gaan zitten, ik loop wat sneller.' 
Als ik mijn benen om haar logge lijf sla briest ze iets wat zelfs voor het vertaalapparaat te cryptisch is. Ik probeer haar oren vast te pakken, iets wat ik ze tijdens de jaarlijkse rodeodrive in het dorp wel eens heb zien doen. Nog meer gebries. Waarschijnlijk eindig ik ook op dezelfde manier als die mafkezen tijdens de drive. Ik doe nog een poging, maar blijf glibberend over Mila's gladde vacht het houvast verliezen. 

Liggend in het gras, met boven me de staart van mijn ADHD-koe zie ik in de verte de jongen en het meisje naderen. Ergens vraag ik me af of ze me ook digitale gedragstherapie voor mijn veestapel kunnen aanbieden, hoewel ik eigenlijk het antwoord wel weet.

 

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hey Virtuoso, op een of andere manier geraak ik niet echt in het verhaal, (en vind ik het niet zo grappig - wat uiteraard persoonlijk is)

Ik vond je sterk starten, maar op het moment van dat paradijs, stokt het wat. Dat dat beest traag is (maar dan toch ADHD koe is?) - logge lijf => dan toch rodeo.

 

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuoso, ik krijg geen goed beeld van je verhaal. Wat is de functie van de studenten uit Wageningen in het verhaal? 
Tony zei het al: traag en ADHD past niet bij elkaar. 
Bij briesen denk ik eerder aan een stier dan aan een koe.

... terwijl ze opeens Mila tevoorschijn heeft gehaald. ---> hoezo opeens tevoorschijn heeft gehaald? Staat Mila daar ineens?

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hey Virtuoso, ik volg de feedback hierboven ook wel. Ik begrijp je verhaal niet echt goed. Het is niet altijd duidelijk wie wanneer spreekt. Het lijkt dat Mila een ommetje wil doen en naar het paradijs wil maar dan vraagt de boer haar om te volgen. Ik begrijp wel dat het apparaat diende om met koeien te communiceren, is dit dan wel telepathie? Het karakter van de boer en de koe zou beter uitgewerkt kunnen worden. Waarom net Mila? Waarom wil de boer de studenten helpen? Groetjes, V.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ Tony Coppo

Toch dank voor het lezen, volgende keer beter zullen we maar zeggen. De opmerking is wel een goede daar twijfelde ik ook al over. Heb gelijk de hele zin er maar uit gehaald.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Fief,

Dank voor het lezen. Ik heb behalve die zin over trage Mila ook het woordje 'opeens' eruit gehaald, die paste inderdaad niet goed in de zin.

De Wageninger (Wageningen heeft een universiteit gespecialiseerd in groenopleidingen) studenten helpen de boer door allerlei technologische snufjes zijn boerenbedrijf zo goed mogelijk te runnen.Voorbeeld hiervan zie je in de eerste alinea; de studenten hadden eerder al GPS op de tractor gezet.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@V.key

Dank voor de feedback. Ik begrijp je vragen, maar weet niet of deze voor het verhaal zelf relevant zijn. Keuze voor Mila is toevallig. Het apparaatje zou in principe op elke koe kunnen werken, bovendien wist dat meisje als buitenstaander niet veel van de karaktereigenschappen van de koe. De studenten helpen vooral de boer met technologische snufjes, niet zozeer andersom (behalve misschien aan een interessant onderzoek).

Klopt trouwens wel dat ik me niet helemaal aan de opdracht heb gehouden, vond het leuker om het op deze manier uit te werken.