Lid sinds

11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#342 Het Schaduwmonster

 

Het schaduwmonster

Het is donker in de kamer. Op mijn nachtkastje brandt een klein kaarsje. Ik hoor het kraken van het huis en de wind raast buiten door de takken van de bomen. Ik ben bang.

Van mama mag ik het grote licht niet aandoen, want zij gelooft niet in het schaduwmonster. Papa zegt dat hij mij wel gelooft, maar dat alle monsters al gegeten hebben voor ik naar bed ga. Hij begrijpt niet dat het schaduwmonster elke nacht een stukje dichterbij komt.

Met mijn deken dicht om mij heen kijk ik nogmaals goed de kamer rond. Mijn blik blijft hangen op een pop die in het midden van mijn kamer op de vloer ligt. Die lag toch in de kast?

Volgens papa kan speelgoed zich niet uit zichzelf verplaatsen. Als het midden in de kamer ligt dan komt dat omdat ik het niet opgeruimd heb.

Vanmiddag heb ik inderdaad met de pop gespeeld. Ik ben haar vast vergeten toen mijn buurmeisje ineens langskwam. Ik kijk nog eens naar het zwak brandende kaarslicht en voel me weer een beetje gerustgesteld.

Ineens voel ik een koude luchtstroom en het vlammetje flakkert. Ik weet dat het raam  niet goed meer sluit en het bij harde wind soms tocht. Dat heeft mama mij goed uitgelegd.

Het kaarsje brandt gelukkig nog en ik ben best wel moe. Met het kaarsje aan is het vast veilig. Ik sluit mijn ogen en terwijl ik mijn pop uit bed duw voel ik mezelf in slaap vallen.

 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Hester, ik weet niet of ik een kaarsje bij een kind zou achterlaten. Eerder een nachtlampje. Desondanks vind ik het een lief verhaal. Mooi hoe ze alle "gevaren" weet te verklaren om zichzelf gerust te stellen. Eigenlijk ook wel een zielig verhaal.

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat een drama! Ik zie de pop op het nachtkastje vallen, waar het vlam vat. Aangewakkerd door de koude luchtstroom vliegt al snel het deken in brand. Gelukkig is het schaduwmonster in de buurt om tijdig het vuur te blussen.

Mooie verwoording van de angsten van het kind!

Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Best een triest verhaal, inderdaad. Ik begrijp niet hoe die pop opeens in bed komt, die lag toch op de grond? Ik had daarom een enge twist verwacht, waardoor bleek dat er wel degelijk...

Lid sinds

11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank voor de reacties. 

@Katja De pop lag inderdaad op de grond maar na het flikkeren van het kaarsje ineens in bed. Ik moet er nog een beetje aan werken om in zo weinig worden een twist te verwerken. 

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Hester, ik vind het een lief verhaaltje, geschreven vanuit het perspectief van het meisje. Het kaarsje ... oei, best wel gevaarlijk om dat 's nachts bij een kind te laten branden. Ik heb er zelf maar bij bedacht, dat de koude luchtstroom het uitblies nadat het meisje in slaap viel; eind goed, al goed. 😊

Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Hester, los van de afloop vind ik dat je er goed in bent geslaagd om de belevingswereld van een kind te schetsen in dit verhaal. Heel herkenbaar. Ook hoe je in twee zinnen weergeeft hoe de ouders ermee omgaan en wat daarvan blijft hangen bij het meisje.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Hester,

Inderdaad een lief verhaal. Misschien kan je in eerste zin 'klein' voor kaarsje weglaten. Een kaarsje is al klein of je wilt benadrukken dat het wel om een hele kleine kaars gaat.