Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#341 Voorbij de donkere kant van het licht

12 maart 2021 - 19:39

 

16 augustus.
Gewassen, gewreven, gekamd. Fjoe, dat voelt altijd goed. Een warme ochtendjas erover en hup in de sloffen. Zo neem ik in de late ochtend mijn mails door. Ik drink daar een sterke kop koffie bij en vaak (nou eerlijk gezegd altijd) met een scheut Ierse whiskey. Als je daarna nòg niet mild en rozig gestemd bent tegenover de mensheid, dan weet ik het ook niet.

Een bericht van de jongerenafdeling van de Partij voor Eerlijk Consumentisme en Zinvol Vertier. Normaal mieter ik zoiets in de prullenbak, maar er stond 'gooi dit niet zomaar weg Dinges' in het onderwerpveld en dan denk je natuurlijk een beetje na eerst.

Goed, die mail ging als volgt:


Geachte heer Dingeskerke,
zoals u ongetwijfeld via de media ter ore of oge is gekomen, zijn er van al onze partijprominenten naaktfoto's verspreid. Sommige (dus niet alle!) partijleden hebben op grond daarvan allerlei aanbiedingen ontvangen die niet stroken met waar wij voor staan. Dat zult u begrijpen. Onze lijsttrekker is hierdoor ietwat in het ongerede geraakt en zulks belast ons allen.
Wij verzoeken u de volgende opdracht aan te nemen... enz.


Een vorstelijke beloning, zonder meer. Hmm, die foto van de lijsttrekker met het jonge ding van de postkamer kon wel eens, nee ook internationaal, Sloveens of Iers en dan nog de vragen overal en de leugens. Hoe gingen de Islamisten reageren? Wat zou er met het Goede Vrijdag Akkoord gebeuren? En het allerbelangrijkst, wat deden de Russen?

Dus ik nam een besluit. Dit ging om Nationale Schande. Althans het voorkomen daarvan. En om de private leefomgeving van onschuldige mensen. Vooral de belevenissen van de brabantse Freule Aggema-LeutHet in de nasleep, deed bij ieder weldenkend mens de deur dicht. Ik moest hierop wel reageren. En liefst zo snel mogelijk. Ik schreef dan ook terug:

23 augustus
Mijn beste mens,
flikker(m/v) eens gauw op met je naaktfoto's en aangekleed schrijven. Je volgend kwakkie verdwijnt opgedroogd in de vergetelheid. Heb niet het gore lef om....enz.

24 augustus
Gewassen, gewreven, gekamd. Fjoe, dat voelt altijd goed. Maarrr, ik was opgestaan met een zeurend gevoel op de borst. En wat is dat? De voordeurbel. Ik schiet in mijn sloffen en daar staat warempel inspecteur Meurer. Kom er in kerel.

> dat had je niet moeten doen Dinges
>> wat?
> de zaak afwijzen en niet oplossen
>> het een klopt het ander niet
> niets klopt bij jou Dinges behalve je hartader die op springen staat
>> is dat te zien? Ik bedoel voor een blinde?
> okee lullo, heb je iets of heb je niets?
>> ik heb de familie van een jong ding
> op de postkamer?
>> haar oudtante was een nicht
> dus een oudoom?
>> een nicht van de koningin
> van Maxima?
>> van Wilhelmina
> Ah, oh, euh
>> houzee
> zucht

(Dit is een pauze jawel. Anders stond het niet tussen haakjes nietwaar. Maar in deze tussentijd ging ik pissen en Meurer bietste een sigaar. Toen ik terug kwam stak ik er een op en nodigde de inspecteur uit hetzelfde te doen met de inbeslaggenomen spullen. Hij trok wat wit weg maar rookte zijn eigen contrabande dan eindelijk dapper mee.)

>> luister Meurer, in 1956 streek de dochter van de nicht van Wilhelmina neer in Cadier en Keer. Waar de vader van de lijsttrekker een lijstmakerij voerde. Toeval? Deze dochter, Isolde Ulrike von Hoensbroeck Daelhem zu Laienbach, liet de portretten in haar jachtslot restaureren en wie denk je dat het werk deed?
> ik voel 'm maar waar wil je naartoe? En hoe weet je dat?
>> Google
> dus?
>> in Bloemendaal, waar de echtgenote van de lijsttrekker, Nadien of Evelien of Katterien, (ja ik kan die trienen niet uit elkaar houden net als chinezen of aliens. Is het ooit iemand opgevallen dat aliens uit het hele heelal er altijd hetzelfde uitzien? Alsof ze uit Urk of Volendam kwamen) werd geboren en getogen, is er een studio met de naam Daelbroeckbach. Je verzint het niet. Schoonheid, foto's, vingernagels, filmpjes, sixpacks, je kent dat. De uitbater werd een tijdje terug in verband gebracht met cultisme en geestenjacht. Hij fotografeert aura's en bijna dood verschijnselen. Zo is hij ook op de lijsttrekker gekomen.
> wat vertel je me nou?
>> ja, via Prins Bernhard
> manmanman weetjewat? ik ga het lekkere ding gewoon zelf doorpakken, nondedjuu noggens aweg zeg
>> doe dat niet, ze heeft het niet gedaan
> wie dan wel?
>> ik. Ik ben Hyronimus von Wüstenfells. En dit hier is mijn camera. Eat it.

 

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 maart 2021 - 20:22

Hoi Haveewee, ik begon enthousiast met lezen, maar halverwege strandde ik ook in vraagtekens. Ging er iets mis? 

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 maart 2021 - 21:18

Die is er gloeiende gloeiende bij. Altijd heeft Bernhard Irmgard Eberhard het weer gedaan. De dader ligt op de PvdA.

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 maart 2021 - 13:21

In tegenstelling tot de andere reageerders vind ik dit vrij geniaal. Ok, er moeten wat zinnen opgepoetst (zo zou ik geen haakjes gebruiken in een dialoog) en kan je sommige zinnen wat vloeiender maken. 

De gestoordheid van de hp vloeit eraf. Of je in dit absurdisme een heel boek kan pennen? Ik denk het wel.

Gelachen.

PS; voor zij die Hyronimus von Wüstenfells niet kennen, zeker niet googlen na het eten van een copieuze maaltijd!

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 maart 2021 - 18:53

Bij 'gewreven', het tweede woord van dit verhaal, dacht ik aan een meubel of een dier. En bij 'gekamd' aan een langharig dier. Maar meteen daarna werd het mens of antropomorf.

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 maart 2021 - 21:40

Tja, Tony, wellicht is dit stuk wel zo geniaal dat het mijn pet te boven gaat. Elke keer bij het herlezen raak ik de draad volkomen kwijt. Bij de dialogen begint het mij echt te duizelen.
Maar ik krijg wel een goed beeld van de onbeschofte, zuipende detective, dus in die zin is het geslaagd.