#325 Afscheid nemen 2.0

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#325 Afscheid nemen 2.0

Als ze haar dit vorig jaar verteld hadden, dan had ze het zeker niet geloofd. Eric, hoofd accountancy, werd het hoofd dat regelmatig op het kussen naast haar wakker werd.
En nu lag hij dáár in een houten kist. Zichtbaar vanachter dit raam.
Alleen betreden voor directe familieleden staat er op de deur. Maximaal 2 personen en graag anderhalve meter afstand houden.

Ze had zich beneden bij de receptie met een smoes naar binnen gekletst. Daar was ze altijd goed in geweest, en dat kwam nu van pas. Maar verder dan dit sfeerloze voorportaal durfde ze niet te gaan.

Ze had zijn vrouw herkend bij de entree van het uitvaartcentrum. Volledig gekleed in zwart wat extra hard afstak bij haar peroxide blonde haren. Nu was de ruimte, op de beuken kist na, leeg. Maar om de hoek had ze meerdere mensen zien zitten. Wachtend op hun moment van afscheid op anderhalve meter.  
Morgen zou de dienst zijn. Een dienst die volgens de advertentie in de krant, in besloten kring zou plaatsvinden in verband met Corona.
Ze loopt de trap af naar beneden, linea recta naar de koffieautomaat. Ze kiest een cappuccino.
Waarom staat er niet gewoon, druk 1 voor een bakkie troost? Ondanks haar verdriet, voelt ze een glimlachje opkomen. Dat zou Eric gezegd kunnen hebben.
Misschien moest ze haar eigen afscheid maar organiseren.
Ze voelt een innerlijke strijdvaardigheid opkomen.
Vanavond zal ze Eric zijn lievelingsmaaltijd klaarmaken. Zijn foto op de stoel tegenover haar plakken en proosten. Proosten op alle fijne momenten van hun samen.
Ze veegt met de rug van haar hand de opgekomen tranen weg. Vanavond neemt ze afscheid in besloten kring. Alleen zij en hij.

 

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ari, het is de bedoeling de titel achter het opdrachtnummer te plaatsen.'Klein glimlachje' is dubbelop. Verder een knappe invulling van de opdracht.

Lid sinds

2 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Ari, goed gevonden: "druk 1 voor bakkie troost" en "vanavond neemt zij afscheid in besloten kring". Mooi verhaal, graag gelezen.
Een paar zeurtjes:

linearecta --- zijn twee woorden: linea recta

afscheid op 1,5m. --- ik vind het mooier lezen als je 1,5m voluit schrijft: anderhalve meter.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Ari, prachtig verhaal over de 'bij-vrouw'. Je hebt mooie woordspelingen (hoofd Accountancy / hoofd op haar kussen, druk 1 voor bakkie troost, haar afscheid in besloten kring), die overigens niet afleiden van het verhaal.
Voor regels over de komma (en nog veel meer) kun je terecht op Onze Taal (https://onzetaal.nl/taaladvies/komma-algemene-reg…).

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Ha Ari, inderdaad een paar grappige vondsten. Bijzonder dat je in je verhaal niet benoemt hoe Eric is overleden en ook over de relatie met haar als buitenvrouw komen we bijna niets te weten. Je blijft op die manier heel erg in de situatie van het rouwcentrum. Die beperking werkt goed.