#323 Mr. Magical's Cotton Candy

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#323 Mr. Magical's Cotton Candy

 

Het hoogtepunt van de kermis dat jaar was de komst van Mr. Magical. Reikhalzend keek ik samen met mijn vrienden uit naar de bontgekleurde bestelwagen met de sierlijke belettering ‘Mr. Magical’s Cotton Candy’. Naar verluidt verrichtte hij wonderen en de naam liet ons het water in de mond lopen.

Voor elke suikerspin nam hij de tijd. Het was niet zomaar een plakkerige, fantasieloze suikerwolk. Nadat hij gevraagd had wat onze liefste wens was, creëerde hij voor ieder een waar kunstwerk.  Zorgvuldig mengde hij de smaken en de kleuren. Het was een feest om te zien hoe hij het stokje door de bak bewoog en laagje voor laagje de vorm zichtbaar werd.
Dat we uren in de rij moesten staan hadden we er graag voor over, want een suikerspin van Mr. Magical moest je geproefd hebben om erover mee te kunnen praten.

Nadat we onze suikerspin hadden bemachtigd, zochten we een plek waar we op ons gemak de eerste hap konden nemen. Om het kunstwerk niet meteen te vernielen, plukten we voorzichtig iedere keer een klein stukje ervan af. Wat er gebeurde zodra ik de eerste hap in mijn mond stopte, is bijna niet weer te geven. De smaak is niet in één woord te beschrijven en het was alsof de kleuren die hij erin had gestopt, als vuurwerk de lucht inschoten. De wens die ik hem had toevertrouwd zag ik uitkomen. Gelukzalig en onder de indruk liep ik na afloop naar huis en vertelde mijn ouders enthousiast over de bijzondere suikerspin.

Tot onze grote teleurstelling bleek Mr. Magical en zijn wagen de volgende dag verdwenen te zijn. Later vernam ik dat hij elders was opgepakt wegens het verstrekken van hallucinerende middelen aan kinderen.

 

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Oef, het zal toch niet waar zijn! En voorbij is de onschuld. 

Ik ken alleen roze suikerspinnen, dit was dus wel heel speciaal, helaas.

Mooi verhaal Fief.

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Het water liep me in de mond bij het lezen van je tekst, Fief (en ik ben niet zo'n fan van suikerspinnen als traktatie). 
Je hebt heel mooi omschreven door meerdere zintuigen aan te spreken. Zicht, tast, smaak...


En een prachtige plottwist! Hallucinaties en en de magie van de suikerspin vullen elkaar goed aan.  
Ik mis alleen nog wel de uitwerking van de eigenlijke hallucinaties.  Het vuurwerk slaat vooral op de smaak van de suikerspin en  de wens die is toevertrouwd is nu nog vrij vaag. 
Is dat echt gebeurd? Of ziet je personage dat alleen voor zich? In dat geval zou ik net wat meer omschrijven. Wie of wat is er nog meer in deze hallucinatie? Proeft, ruikt of ziet hij al die geuren, kleuren en vrolijkheid dan nog steeds?

Groet, 

 

Nadine

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Nadine, bedankt voor je reactie.
Het vuurwerk gaat ook over de kleuren die erin zitten. De hp heeft het op dat moment echt ervaren. Wat die wens is, is voor het verhaal niet van belang. Ze hebben een wens toevertrouwd en die maken ze mee als ze de suikerspin eten.
Ik zal de tekst iets aanpassen, maar het is maar een verhaal van 300 woorden.

 

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Loslopende gorilla's maken nog meer kans om opgepakt te worden, Dos en nadat jullie mekaar al een tijdje kennen zou je moeten weten dat het Fief en niet Vief is tenzij het voor de intimi Vief is, natuurlijk. Maar je hebt gelijk dat Fief hier weer een topwerkje heeft afgeleverd.

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Fief, in de derde alinea zou ik in deze passage: ...is bijna niet te beschrijven. De smaak is niet in één woord te beschrijven en het was ... het eerste woord beschrijven vervangen door bv. 'weer te geven'.

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wat een koude douche op het einde. Zo onverwacht, dus heel goed gedaan :)

Goed gevonden, je wist me te raken en liet me al wegdromen over mijn eventuele suikerspin wensen.

Jammer genoeg zal ik het dus niet meemaken... :(

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wauw, mooi verhaal Fief, ik hou wel van dat soort plotwendingen. Heel krachtig omschreven want voor het eerst suikerspin eten kan voor kinderen maar zo eenzelfde soort effect hebben. 

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Gi, allereerst, die gorilla van jou is een bonobo en loopt hier al vele jaren rond, met toestemming. Dus de kans dat hij opgepakt gaat worden is gering.

Ik ken het minieme verschil tussen een V en een F. Als ik hier reageer op Fief, dus als ik de schrijfster persoonlijk aanspreek, doe ik dat uiteraard bewust met Vief. Ooit heb ik aangegeven waarom.
 

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik geloof ieder woord. Het zou waar gebeurd kunnen zijn, misschien is dat ook wel zo. In elk geval is het zo geschreven. Je laat mij als lezer achter met een brede glimlach op het gezicht.  

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hij leest heel lekker, Fief! En dat werkt heel goed, die plottwist in de slotzin. Ik zat al te wachten op een inlossing van die 'Mr. Magical'-belofte en had de moed haast opgegeven, ondanks de meeslepende zinnen. Ik heb zin in een heel verhaal op basis van deze scène.