Opdracht #323 - Suikerspin

Lid sinds

9 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #323 - Suikerspin

 

Suikerspin

Het eerste wat in mijn hoofd opkwam toe ik het woord ‘suikerspin’ zag staan was een hoofd vol pluizig haar. Ik was meteen terug in mijn kindertijd toen ik vol bewondering keek naar oudere meisjes die zo’n hoge pluizige bol op hun hoofd hadden. Dat was iets wat buiten mijn bereik was, alleen al vanwege mijn piekhaar,  en dus heel aantrekkelijk! 

Maar toen ik deze schrijfopdracht ging lezen, kwam ik er achter dat hier iets heel anders wordt bedoeld. Een ander soort min of meer pluizige bol, roze, mierzoet, plakkerig en slecht voor je tanden. En beter om die niet in aanraking met je haar te laten komen om het mengen van twee pluizenbollen te voorkomen. Je wil toch niet  van dat kleverige plakhaar op je hoofd.

Ik zie de tieners uit de jaren zestig al voor me op de kermis. Daar kwam je om je haar te showen en  een suikerspin te eten. Twee vliegen in een klap. Onschuldig  een suikerspin naar binnen werken en ongemerkt je andere suikerspin verpesten met een klodder gesmolten suiker. Tot hilariteit van iedereen om je heen zonder dat je het zelf  in de gaten hebt. Best jammer als je zoveel moeite voor je haar hebt gedaan. Dat stijf staat van de lak, omdat het anders niet blijft staan. En dat zonder lak  net als zijn zoete zusje als een plumpudding in elkaar zou zakken.

Gelukkig heb ik later nooit een suikerspin op mijn hoofd gekregen en de ‘kleefspin’ altijd vies gevonden. Mijn haar zit goed en ik ben gek op zoet, maar niet op suikerspinnen!

 

Lid sinds

2 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Suzelivcious, welkom op het forum. Je hebt invulling aan de opdracht gegeven door het schrijven van een blog. Ik denk bij suikerspin toch eerder aan het zoete, plakkerige goedje dan aan een haardracht. 
Mooie slotzin. Graag gelezen.
 

Lid sinds

1 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Inderdaad, Suze, de suikerspin! Alles in de mode schijnt op zeker moment terug te komen, maar de suikerspin vooralsnog niet. 

Lid sinds

10 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Je hebt een hele creatieve draai aan die eerste verwarring gegeven, Suze! 
Het is mooi dat je de onschuld van een klein meisje gebruikt die opkijkt naar tieners, te gebruiken om nog een keer op dezelfde manier als volwassene terug te kijken op de onschuld van de tieners. Waar de jongeren eerst stoer en groot leken, worden zij later de onschuldige met niet zoveel levenservaring die ze eerder wel leken te hebben. 

Een leuk verhaal!

Groet,

 

Nadine