Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#323 Jij bent mijn suikerspin

Het plakt aan mijn vingers als de gedachten aan zijn handen. Het zit zelfs aan mijn mouw als de herinnering aan ons oogcontact. Tevergeefs pulk ik met mijn plakkerige handen aan mijn plakkerige mouw. Tevergeefs, zoals dat het nutteloos was dat ik jouw berichten negeerde om jouw bestaan te negeren.

Wanneer ik voor de derde keer met mijn ene schone pink een draadje suikerspin uit mijn wapperende haar haal, besef ik mij dat de momenten tussen de happen door verschrikkelijk zijn. Waarom ben ik hier überhaupt aan begonnen? Ben ik niet een beetje te oud voor een suikerspin?

Toch maken de gedachten van mijn vorige hap mij hongerig naar de volgende. Het liefst stop ik mijn hele gezicht in die suikerspin met alle gevolgen van plakkerigheid tussen mijn wimpers van dien.

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Romy, herkenbaar hoe je de aantrekkingskracht, maar ook de nadelen van een suikerspin beschrijft. Je moet er wel van houden.
In de tekst liep ik tegen de volgende zinnen aan:

 besef ik mij  ---- ik realiseer me of ik besef. Besef ik mij is een contaminatie.

Tevergeefs pulk ik met mijn plakkerige handen aan mijn plakkerige mouw.  --- twee keer plakkerig in de zin. Misschien kun voor een van de twee een ander woord verzinnen (klef, kleverig)

dat ik jouw berichten negeerde om jouw bestaan te negeren. ---- dit leest niet lekker. Negeerde om te negeren.

Toch maken de gedachten van mijn vorige hap ---  de gedachten aan 

 

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Romy, 

Je hebt een leuke manier gevonden om zowel de leuke als de vervelende aspecten van een (metaforische) suikerspin te omschrijven. Daarin neem je ook heel mooi mee dat onbeantwoorde liefde evengoed diezelfde twee kanten heeft, goed gedaan! Ik vind de zin Ben ik niet te oud voor een suikerspin? erg mooi gevonden. Het laat zien dat je als volwassene toch wel beter zou moeten weten dan je te laten meeslepen door verlangens. 

Ik heb nog wel een opmerking bij de zin Tevergeefs, zoals dat het nutteloos was dat ik jouw berichten negeerde om jouw bestaan te negeren. Daar gebruik je geen metafoor betreffende een suikerspin. Omdat die in vrijwel elke andere zin wel voorkomt, leest deze zin anders dan de andere. Niet elke zin hoeft metaforisch te zijn, maar nu staan  de genegeerde berichten daardoor redelijk op zichzelf, waardoor de zin een beetje aan kracht verliest. Je zou wat meer zinnen (met of zonder metafoor) kunnen gebruiken om het vervelende gevolg van de berichten duidelijker te laten blijken. 

Het verhaal als geheel is mooi omschreven en heeft goede metaforische vondsten!

Groet, 

Nadine

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mooie titel, Romy.

Wel beetje ingewikkeld verhaal (ik sluit me aan bij de anderen wat betreft het 'Tevergeefs...') over een zoete maar plakkerige liefde.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hmm, er zit een monster verstopt in deze tekst. Een zoete draak hangt er boven. Je moet een sleutel hebben om binnen te komen zo lijkt het.

 Dat leidt ook op het eerste gezicht tot mooie zinnen die dichterlijk klinken en meestal verrassend zijn verwoord.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Leuk, tussen twee happen door een relatie te herkauwen. Wel eens met Fief om enkele zinnen nog eens kritisch te bekijken.