Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#322 - Februari 2022, op een dinsdagavond

Iedere grote verandering begint bij één persoon. Iedere kleine verandering ook, trouwens. Kunnen we zeggen dat het afzagen van stoelpoten tot de kleine veranderingen behoort?

'Ja', zegt de strak gestropte man met de microfoon onder zijn neus. Hij duwt zijn bril iets naar beneden, verder over het mond-neusmasker heen, zodat zijn glazen niet beslaan. 'Feit is dat we met de kennis van nu, maar goed ik zei al: je moet met halve informatie hele beslissingen nemen, dat we met de kennis van nu, nu we weten dat het virus op één meter in de lucht circuleert, dat we, nogmaals, met de kennis van nu, dringend adviseren, om de poten van uw stoel af te zagen.' 

Hij laat een stilte vallen - zodat het nieuws kan bezinken in de huiskamers, wellicht. Hij buigt zijn hoofd lichtjes, zijn ogen kijken streng over zijn bril heen.

'En ik vraag u: wees niet de eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt. Zaag vanavond nog de poten onder uw stoel af. Baat het niet dan schaadt het niet. Als het over twee weken niet blijkt de werken, kunnen we extra maatregelen overwegen.'

De microfoon wordt nu bijna tegen zijn neus aangedrukt. Welke maatregelen zijn er nog over?

'Het is een doemscenario,' besluit de minister-president, 'maar ik denk aan: verplicht kruipen.'

 

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Met de kennis van nu, is dit verhaal, dat weliswaar op de valreep geplaatst werd, best als bevredigend en aan de opdracht beantwoord te beschouwen.