Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #323 - Suikerspin

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller, Annemieke Heller en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 323e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #323 - Suikerspin

Door Nadine van de Sande

De suikerspin: het meest zoete goedje wat er bestaat. Hou je van zoet, of juist niet? Je kan een suikerspin zien als onderdeel van een zorgeloze wereld. Hij is pluizig, zacht en heeft een lichte kleur. De suikerspin kan andere beelden van onschuld oproepen, zoals eenhoorns, regenbogen en sprookjeskastelen.

Je kan ook een hekel hebben aan een suikerspin: plakkerig spul wat je maar niet van je vingers afkrijgt en de kinderen tot drie uur ’s nachts hyperactief houdt. Dan staat de suikerspin symbool voor een overdreven romantisch stel dat nog geen tel van elkaar gescheiden kan zijn. Of voor mensen die nooit een vervelende dag in hun leven hebben, alleen maar zonneschijn en vrolijkheid. Onschuld tot de macht irritant, zogezegd.

Voor de schrijfopdracht van deze week: schrijf een verhaal van maximaal 300 woorden waar een suikerspin in voorkomt. Hier mag je heel breed in denken. Je personage mag een suikerspin eten, of er mag een reclamefolder in de bus vallen wat ijs met suikerspinsmaak adverteert. De enige andere eis is dat je ofwel het thema onschuld of het thema kleffe romantiek/ hyperbolische vrolijkheid in je verhaal verwerkt. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. 

 

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als je kunt mopperen op schrijfcoaches, kun je ook pluimen uitdelen. Ik vind de uitgebreide respons van Nadine erg leerzaam. Dank hiervoor.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Musonius en Katja, jullie hebben overschot van gelijk, het werk van de coaches wordt ook door mij best wel gewaardeerd. 

Wanneer ik al eens mopper, gaat het over het laat en vooral over het niet reageren op de creaties van de auteurs. Daarnaast staan in de feedbacks van sommige, met de nadruk op sommige coaches onaanvaardbare taalblunders en opmerkingen waar niemand wat aan heeft. Nu ja, coaching is iets wat men leert, net als schrijven.