Lid sinds

5 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

#320 In de aanbieding

De vrouw voor me in de rij heeft haar mandje volgeladen. Ze is tenger van gestalte, licht getint en heeft sluik donker haar. We staan in een smal gangpad van het Kruidvat, de schappen boordevol en uitpuilend met koopwaar. Om de hoek gaat de rij door. We hebben alle tijd om elkaars mandjes te inspecteren en iemand wijst op dat van de vrouw en zegt: “De aanbieding geldt alleen wc- rollen van verschillende soort, u heeft twee dezelfde.” De vrouw haalt haar schouders op. De man ziet dat er bovendien drie bollen wol in verschillende kleuren en soorten in haar mandje liggen; wit, beige en donkergrijs, terwijl de aanbieding het duidelijk heeft over drie bollen van dezelfde soort. De vrouw maakt geen aanstalten haar aankoop te veranderen. “Nou, dan zal ze er bij de kassa wel achter komen dat ze het volle pond moet betalen,” zegt de man tegen ons.

Ik zit in een wit bestelbusje en we rijden achteruit de oprijlaan af. In de bocht staat een groepje mannen in blauwe overalls te wachten tot de weg weer vrij is. Als ze me zien zeggen ze: “Lang niet gezien! En waar is Ghislaine?” Een fietser passeert ons rakelings in de bocht, op weg naar het zwembad dat daar beneden ligt. Dat verbaast me, het zwembad is toch gesloten? Maar als ik achter me kijk ligt daar tussen de bomen tegen de helling de glazen doos met het platte betonnen dak, geheel verlicht en ik zie het donkere profiel van een vrouw, de caissière, het is dus toch open.

 

Lid sinds

1 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Katja, ik was al bang dat we deze ronde niets van je zouden lezen. Ik ben blij dat je toch hebt besloten om mee te doen. Persoonlijk vind ik het niet de leukste opdracht, maar het is iedere keer toch een uitdaging om mee te doen.

Ik lees hier twee heel verschillende verhalen waarbij ik niet het gevoel krijg dat het om een droom gaat. Bij een droom zou ik meer verwacht hebben dat er iets gebeurd met die wc-rollen of die bollen wol. Tenminste, voor een verhaal is het wel leuker om te lezen dat er iets spectaculairs, wonderbaarlijks, engs of iets dergelijks gebeurd.
Wat heeft het zwembad te maken met de titel "In de aanbieding"? Hoe kunnen de mannen langs de kant iets tegen je zeggen als je in een bestelbusje zit en je ze passeert. 

Om de hoek gaat de rij door.  ----  dit leest een beetje raar. De rij strekt zich uit tot om de hoek, of zoiets.

... iemand wijst op dat van de vrouw en zegt: “De aanbieding geldt alleen wc- rollen ...  --- volgens mij hoef je "en zegt" er niet bij te zetten. 
... van de vrouw: 'De aanbieding geldt ..."
Verder mis ik het woordje "voor" voor alleen. De aanbieding geldt alleen voor wc-rollen...
van verschillende soort ---- dit moet volgens mij van verschillende soorten zijn.

drie bollen van dezelfde soort  ---- dezelfde soort is niet hetzelfde als dezelfde kleur. Ik twijfel bovendien of het "dezelfde soort" is, of "hetzelfde soort". Soort is een "het" woord en dan moet het volgens mij hetzelfde zijn. 

Lid sinds

5 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Fief,

Ja het duurde even omdat ik me een of meer dromen moest herinneren, ik wilde de opdracht naar de letter volgen.

Ik heb er maar een titel aan gegeven. Ik had het ook Mijn tweede leven, Mijn andere leven of Mijn onbewuste leven kunnen noemen, maar vond dat te zwaar klinken. Het zijn drie scènes, waarvan de laatste twee op elkaar aansluiten. Ik heb opgeschreven wat er gezegd werd, dat is dus spreektaal. 

Dit is dus geen verhaal, maar drie dromen die ik zo goed mogelijk verwoord heb, zonder iets aan te vullen of uit te leggen.

Meer kan/wil ik er niet van maken.

Bedankt voor je commentaar!

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Fief, zowel de soort als het soort zijn goed en kunnen allebei in het dagelijkse taalgebruik zowel schriftelijk als mondeling gebruikt worden.

Katja, een beetje van de hak op de tak, maar zo gaat dat nu eenmaal in dromen

 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Persoonlijk vind ik het niet de leukste opdracht

Sorry! Ik moest hem in net na ik wakker was geworden nog vlug verzinnen, dus ik was een beetje in paniek. Ik heb wel eens betere opdrachten verzonnen, inderdaad ;)

 Het zijn inderdaad verschillende verhalen. Ik had het leuk gevonden als ze op de een of andere manier met elkaar te linken waren, maar aan de andere kant: zo gaat het nu eenmaal in dromen. We hebben er 4 of 5 per avond, waar we er soms maar 1 of geen een van kunnen herinneren, en vaak hebben die dromen niets met elkaar te maken. Je hebt dan ook opgeschreven wat dromen zijn: losse fladders die niet per se een spanningsboog hoeven te hebben, of iets moeten betekenen.

Graag gelezen!

Lid sinds

5 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Dankjewel Gi en Mike voor jullie reacties.

Ik vond het toch wel spannend om weer eens te proberen te achterhalen wat mijn hersens 's nachts uitspoken. Ik weet nu weer dat ik ze met een gerust hart hun gang kan laten gaan.

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Katja, jij doet je dromen in de aanbieding, lees ik. Dat schiep verwachtingen; ik hoopte nu eindelijk eens jouw diepere zieleroerselen te leren kennen. 😋
Mijn hoop was vergeefs; in de beschreven scenes mis ik een verband of spanning, of desnoods een belofte van iets dat nog komt en ze onverwacht in een breder perspectief plaatst.