Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#316 Die jongen regelt het

 

Bij dezen mag ik u feliciteren met de inhuur van deze jongen. Want felicitaties zijn passend bij uw slimme keuze Gilbert aan de knoppen te laten zitten. Op de eerste plaats is dit natuurlijk een knappe jongen om te zien. Maar Gilbert is meer dan alleen een hoofd om over naar huis te schrijven. Stapsgewijs legt hij voor u de pijnplekken bloot. Hij begint met een grondige analyse, schrijft een handig plannetje en trekt conclusies waar u gegarandeerd stijl van achterover zal slaan. En passant regelt hij allemaal dingetjes voor tussendoor. Dingetjes die door de enorme hoeveelheid werk erbij inschieten. Zaken waarvan u, zeer begrijpelijk, even geen zin heeft om aan een peperdure interim uit te besteden. 

Nu vraagt u zich natuurlijk af wat voor zaken Gilbert precies voor u kan regelen. Ik kan u alvast vertellen; je kunt het zo gek niet bedenken, en die jongen doet het. Zo kan het zijn dat hij op een ochtend een plannetje voor de financiën schrijft, en in de middag even het nieuwe IT-systeem implementeert. En mocht u iemand zoeken voor uw broodnodige ontspanning; de jongen is een uitstekende golfer, squasher en kan een aardig kaartje leggen.  

Nu kan het voorkomen dat na Gilbert’s grondige aanpak, er geklaag komt van bepaalde types. Bijvoorbeeld de HR-mensen die het er niet mee eens zijn dat ze moeten inkrimpen. Of de medewerkers wiens digitale handelingssnelheid te laag ligt om zich het nieuwe systeem goed eigen te maken. Tja, sommige mensen hebben nou eenmaal moeite met veranderingen en kennen een hardvochtige jaloezie naar diegenen die hier wat beter op ingespeeld zijn. Hier moet u maar niet te veel stress over hebben. En mocht het toch leiden tot te veel knopen op de schouders, dan kunt u altijd nog terecht bij Gilbert. Hij heeft namelijk tussendoor ook nog even een massagecursus gevolgd en maakt graag gebruik van esoterische oliën... 

 

Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuoso, doe mij ook zo'n Manus, uh ik bedoel Gilbert van Alles. Lekker vlot geschreven. Met plezier gelezen.
Fijn weekend.

Lid sinds

3 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuosuo,

Dat lijkt me wel wat, zo'n Gilbert. Het is goed geschreven, maar ik had een twist verwacht. Het einde was zoals ik had verwacht. Van mij had er een leuke plotwending in gemogen. Gilbert die als mens geconditioneerd is door robots ofzo, dat had het voor mij helemaal afgemaakt. 

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Gi

Ik wil peace met u.

Ik wordt overal buitengesloten. nu.

Dus.

Maar zo werkt het nu eenmaal: ik geef A. een kadootje op zijn verjaardag, en dan geeft A. weer een kadootje terug op mijn verjaardag.

Quid pro quo.

 

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Alternatief voor de eerste twee zinnen:

Bij deze wil ik u feliciteren met uw beslissing om Gilbert voor de job aan te nemen.

Het was een meesterzet van u, om hem achter de knoppen te laten zitten.

De homo-erotische kleine toespelingen storen mij niet, ik heb tenslotte oprecht gesmuld van het gehele oeuvre van Gerard Reve, en ben zo straight as an arrow.

LOL.

 

 

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Virtuoso, leuk verhaal! Ik neem aan dat hier de verkoper aan het woord is en ik vind de stijl en de toon die je hebt aangeslagen origineel. Misschien hier en daar iets te informeel, maar verder vind ik hem goed passen.

Graag gelezen!

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ Jurrit

Eens dat het misschien niet het meest spannende verhaal is. Je plotwending klinkt goed, maar is voor dit verhaal wat minder geschikt denk ik. Gilbert lijkt misschien zo perfect als een robot, maar of dit ook werkelijk zo is is zeer de vraag. Idee was ook om te laten zien hoe sommigen heel erg kunnen doorslaan in het zichzelf verkopen.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ simpelmanz

Ik sta voor zover ik weet met niemand in oorlog, dus die peace is prima wat mij betreft. Goede alternatieven ook voor de zinnen, ik heb de tweede zin iets aangepast naar aanleiding hiervan.

De massage-olie zou je wellicht als homo-erotisch kunnen opvatten, maar ik had zelf niet zoiets direct in gedachten eerlijk gezegd. Gewoon een massage om de stress weg te werken. Daarnaast is mijn verhaal gericht op 'de manager' (onzijdig), dat kan uiteraard zowel een man als een vrouw zijn.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ schrijfcoach Mike

Dank voor het lezen en je feedback. Idee was inderdaad om de manager persoonlijk aan te spreken.

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Virtuosuo

OK

Mijn mening is (dus niet speciaal op u gericht): schrijvers zijn allemaal een soort Johnny the Selfkicker, en willen toch graag erkenning en bewonderd worden.

Want het best een hoop werk, en soms zero publiek.

Maar, al gaandeweg, leer je toch een heleboel bij.

Dit is nu echt een vak wat je al doende leert.

groet Simon