Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#316 Noot en Zo

Als jochie van vijf hielp hij zijn vader al mee met het uitzoeken en rangschikken. De hoge bij de hoge, de lage bij de lage. De zware onderop en de lichtere daarboven.
Met zorg worden ze gekweekt, geoogst en gerangschikt naar grootte: heel, half of kwart en uiteraard moet het vlaggetje perfect zijn.
Alleen de beste noten komen in zijn winkel te liggen. Je kunt ze per stuk kopen of in een kant-en-klare mix, gecombineerd met een klassiek sausje of juist een wat hippere dressing zoals hiphop of techno.

Zijn winkeltje is sinds mensenheugenis in de familie en hij is trots dat hij ’s werelds beroemdste componisten tot zijn klanten mag rekenen.
Laatst was Boudewijn de Groot nog in zijn winkeltje om een zakje do-, re- en mietjes te kopen. Hij kwam een paar tekort voor zijn nieuwste compositie. Zojuist heeft hij een bestelling genoteerd voor Bruce Springsteen en een nabestelling voor Guus Meeuwis. Uiteraard kunnen zijn klanten rekenen op zijn discretie.
Sinds een aantal jaren heeft hij ook een kringloopafdeling. Daar kun je afgedankte akkoorden, riffs en toonladders vinden. Enorm in trek bij de beginnende componist.

Door de jaren heen is er veel veranderd in het assortiment. In het begin waren vooral de klassieke noten populair. Toen was het leven een stuk eenvoudiger. Zijn opa vertelde vaak over de bezoekjes van Beethoven. Die kwam regelmatig rondsnuffelen om ideeën op te doen. Voor Beethovens vijfde symfonie heeft hij nog geholpen met het uitzoeken van de juiste noten. Beethoven wilde voor de vierde noot in eerste instantie een hoge noot hebben, maar zijn opa wist hem ervan te overtuigen om voor een lage te gaan.
John Williams kwam voor zijn thema van Jaws twee noten tekort. Mi en Fa waren toevallig in de aanbieding.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Fief,

Heel erg leuk gevonden. Het verhaal van opa vind ik ook goed gevonden. Jaws is wel een doordenker, maar toen het indaalde heb ik er hard om gegniffeld. Goed gedaan.

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Te gek, Fief, from Bruce to Ludwig Van...In de vierde alinea ontbreekt een eendje. (ik bedoel het woord een)

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Gi, bedankt voor je compliment en je scherpe blik. Het een-tje staat op zijn plek.

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

In de kringloopafdeling was ik kind aan huis maar telkens weer bleken het bij thuiskomst valse noten te zijn.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Fief,

... wat een heerlijk verhaal. Zo moet je nu fantaseren nu, dacht ik.

Prachtig!

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Riny, leuk dat je langskwam. Ik heb je al een tijdje gemist.
Het was leuk om iets compleet nieuws te verzinnen.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Fief,

... wat klinkt dat lief! Dankjewel!

Mijn verzin/fantaseer vermogen is verdwenen. Ik werk er hard aan om het terug te krijgen. Ik hoop het door freewriting wat tot leven te brengen.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Fief, ik ben weer fan! Wat ik vooral goed vind, is dat je nergens expliciet vertelt wat nou precies de naam van de baan is van het hoofdpersonage, maar toch krijgen we een heel goed beeld van het zaakje waarin de muzieknoten worden verkocht. 

Graag gelezen!