Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#313 Nagesynchroniseerde romantiek

 

Haar pupillen schieten van de halfvolle jampot naar de hongerige blik van Billy. De ogen van de Perzische kat lijkt hetzelfde uit te stralen als de woorden van Thomas gisteren. ‘Je bent niet romantisch, Ginny,’ is het riedeltje wat zich nu diep in haar hoofd genesteld heeft. Misschien keek ze hem niet zwoel genoeg aan, had er zich te veel nonchalance in haar doen en laten gevormd. Hoewel het kan ook de film zijn, ze had hem misschien wel vooral gekozen omdat zij hem leuk vindt. Of ze lachte misschien wel iets te hard om die rare grap die ze vertelde, Thomas vindt dat vast niet aandoenlijk. 

Ze blijft Billy strak aankijken, alsof die haar de oplossing kan geven. Soms heeft ze er spijt van dat ze voor een niet pratend gezelschap heeft gekozen. Ze zou wensen dat er nu een mens of huisdier
tegenover haar zou zitten die haar diep in de ogen zou kijken en haar vervullen met de meest uiteenlopende datingadviezen voor experts. Om de puntjes op de i te zetten.

Na de film was er wel nog een kans op een tongzoen vol overgave, toen hij een beetje in haar richting opschoof. Zijn stem werd iets zachter. Het zat tegen het romantische aan, totdat ze besefte dat hij de acteur uit de film nadeed. Zelfs zijn duistere blik was een aardig goede imitatie van het mysterieuze personage. Hij lijkt het type dat ideeën over romantiek uit b-filmwaardige romkom’s en van haar geleende keukenmeidenroman’s haalt. Alleen de eerste paar bladzijdes lezen, en hieruit je conclusies trekken. 

Billy heeft even geen aandacht meer voor haar, maar voor de trillende Samsung op het bijzettafeltje. Zijn naam verschijnt in beeld. Iets zegt Ginny dat ze de app niet direct moet deleten. 

Thomas zegt: Goed, ik had je gezegd dat ik je niet romantisch vind. Maar echt uitleg hiervoor had ik niet gegeven, dat is niet netjes van me. De reden dat ik je niet romantisch vind is omdat ik het idee heb dat je romantiek forceert. Je hebt in je hoofd een bepaald perfect beeld van wat romantisch zou moeten zijn en probeert dat na te spelen. Niet om lullig te doen, maar volgens mij weet je niet eens  wat echte romantiek is. 

Ginny schudt het hoofd. Eerder op die avond noemde hij haar een ‘femme fatale’. Hij zit kennelijk toch wel gecompliceerd in elkaar. Ze zal haar volledige trukendoos moeten opentrekken. 

Bij haar eerdere slachtoffers was het soms zo dodelijk eenvoudig dat ze er verveeld van raakte. Een koosnaampje was soms zelfs al voldoende. Of gewoon Billy erbij halen; met katten scoor je vrijwel altijd, ook bij niet-kattenliefhebbers. En anders was het een kwestie van de schouders masseren, een cliché-achtig diner bij kaarslicht of een appje met heel veel x-jes. Ze hoefde vaak geen ellenlange smeekbedes te houden, het geld kwamen ze zelf al brengen.Thomas lijkt een speciaal geval. Misschien moet ze in hem een mogelijkheid zien haar professionaliteit eens goed te kunnen tonen. 

 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuoso, langzaam ontvouwt zich de aard van je HP, als ik je verhaal nogmaals aandachtig lees. Ik vind het een gecompliceerd verhaal, waarbij de laatste alinea me van de opdracht (meeslepende en kortstondige vakantieliefde) wegvoert. Het professionele kan ik in dat kader niet plaatsen. Maar dat gezegd hebbend, blijft er toch een mooi en interessant verhaal over. Als ik het harnas van de opdracht wegdenk, merk ik dat ik je verhaal met meer openheid tegemoet treedt en kan ik het zeer waarderen en ervan genieten.

Met vriendelijke groet,

Ton Badhemd

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik krijg er ook niet helemaal vat op. Hoewel er 'maar' 3 personages (inclusief de kat) in voorkomen, krijgen we veel informatie te verstouwen, waardoor ik de weg wat kwijt raak. Bij herlezen denk ik het beter te begrijpen, maar ook dan mis ik nog het één en ander voor mijn gevoel. Misschien moet je wat meer naar de essentie van je verhaal en daar vandaan wat schrappen en op de essentie juist wat uitwijden.

Desalniettemin wel van je taal en schrijfstijl genoten. Die zit wel goed.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Virtuoso,

Intrigerend verhaal!

Ik ben benieuwd naar de clou en vraag me af of Ginny professioneel dater is?

Tip: in de eerste 4 zinnen gebruik je 4x het woord blik. Dat werkt op mij storend/verwarrend. Ik denk dat het mooier wordt als je variatie aanbrengt.  

Graag tot lezens bij een volgende schrijfopdracht!

 

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuosuo, weer een virtuoos, gelaagd verhaal met een briljante titel. Hoewel misschien niet helemaal naar de letter van de opdracht in ieder geval wel met als thema 'romantiek' Met veel plezier gelezen. 

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Ton Badhemd

@ Ton Badhemd

Dank voor de uitgebreide feedback. Verhaal was niet helemaal volgens de opdracht, vind het eigenlijk best lastig om echte romantiek in een verhaal neer te zetten. Bij nader inzien had ik misschien Billy uit het verhaal weg moeten laten, omdat dit erg afleid, en de kat verder niet een directe functie voor het verhaal heeft. Professionele is gericht op HP, die op slinkse wijze haar dates bedriegt en ze daar geld mee aftroggelt.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ Hadeke

Dankjewel voor je feedback. Ik had misschien iets minder uit moeten wijden bij nader inzien, en wellicht het tot HP en Thomas moeten beperken.Vind het altijd leuk om allerlei onzinnige details aan een verhaal toe te voegen, dat werkt niet altijd ten faveure van het verhaal.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@ Pindarots

Goede tip, heb het aangepast om er wat meer variatie in te brengen. Ginny is vooral professioneel geld uit de zakkenklopper. Ze vindt daten erg leuk, maar vooral als het haar uiteindelijk wat oplevert.