Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#309 Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit (Bianca Toeps)

 

De Guinness World of Records boeken staan niet meer op cijfermatige volgorde. Mirjam weet dat alleen Dennis dit kan hebben gedaan. 

Meestal lopen ze weg als ze haar diagnose vertelt. Dennis glimlacht alleen maar. Mirjam had misschien liever gewild dat hij een lang verhaal zou afsteken over dat hij het allemaal begrijpt en zo. Hij heeft een te fel gekleurd t-shirt aan. En zijn baard klopt niet. Op de foto’s was hij altijd gladgeschoren.
 

'Robert Wadlow was de langste man van de wereld, 2 meter 72. Hij was op zijn veertiende al 2 meter 26, toen begon hij nog verder te groeien en..
‘Ik denk niet dat ik dat ga redden.’
Vroeger zou ze zijn doorgegaan over Wadlow’s groeispurt en vertellen over haar vader die ook langer dan twee meter is doordat hij iets in zijn hypofyse heeft. Maar ze heeft geleerd te stoppen als iemand wegkijkt. Misschien heeft hij geen interesse dan of zo. Mirjam kijkt altijd weg bij lange gesprekken. Misschien is zij dan ook wel nergens in geïnteresseerd. 

Hobbies heeft ze al gevraagd; hij doet aan kruisboogschieten. Ze had gezegd dat dat misschien wel gevaarlijk is, maar hij vond van niet. Als zij een boog zou vasthouden, zou ze vast trillen. En dan misschieten, misschien wel iemand raken. Zou Dennis weten dat zoiets zomaar kan gebeuren? Hij heeft vast dan ervaring, maar ook hij kan trillen als hij bijvoorbeeld net koffie gedronken heeft.

Mirjam zet de boeken weer zoals ze horen te staan. Misschien had ze anders afscheid moeten nemen. Ze gebruikte de afstandsregels als excuus om niet te hoeven knuffelen of zo’n onhandig kusje op de wang te geven. Dennis had eigenlijk geen een keer gezegd dat je het echt niet aan haar kon zien. Toch denkt ze niet dat er een tweede date gaat komen. 

 

Lid sinds

6 maanden 4 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Mooi verhaal Virtuoso! Mooi inkijkje in iemands hoofd die wat anders tegen de dingen aankijkt. Intrigerend hoe dit verder gaat,

Schrijf je mis schieten aan elkaar?

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuoso, wat een mooi verhaal! Bijzonder onderwerp en heel knap die wereld beschreven. Ik word er een beetje stil van.

Met vriendelijke groet,
Ton Badhemd

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik heb genoten van de karakterisering van de hp en kon me in haar verplaatsen. Goed gedaan. De eerste twee zinnen heb ik moeten herlezen voor ik snapte wat je bedoelde.

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Schrijfcoach O…

@Schrijfcoach Odile Veel dank voor het lezen en de feedback. Fijn dat je je als lezer erin kon verplaatsen. Het is niet uit persoonlijke ervaring geschreven, dus moest het vooral met de verhalen doen (en ben daarom wel blij dat dat enigszins gelukt lijkt, blijft moeilijk). Eerste zinnen waren eigenlijk bedoeld als flash forward (uiteindelijke situatie), hoop dat dit een beetje is overgekomen op papier.