Lid sinds

7 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #310 - Hoofdpersoon

 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 310e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #310 - Hoofdpersoon

Door Mabel Verstappen

Ik merk dat ik zelf als schrijver een voorkeur heb voor een bepaald type hoofdpersoon en volgens mij ben ik daar niet de enige in. Mijn voorkeur gaat vaak uit naar een jonge vrouw voor de verhalen die ik zelf schrijf. Met deze opdracht wil ik jullie en mijzelf uitdagen om eens voor een andere hoofdpersoon te gaan. Kies voor een hoofdpersoon van het andere geslacht, andere leeftijd, geaardheid e.d. Beschrijf het leven, of een dag ervan, van je hoofdpersoon in 500 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mabel Verstappen schrijft met name fictie en heeft een blog over haar maagverkleining. Ze heeft diverse schrijfcursussen gevolgd en blijft zichzelf hier met plezier in ontwikkelen. Momenteel werkt ze in het onderwijs als technisch onderwijsassistent. Haar website is kiwiofbanaan.wordpress.com

 

Lid sinds

4 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Mabel,

Ik hoop dat je deze keer wel gaat evalueren. Het is toch heel anders of je commentaar krijgt vd andere schrijvers of van een coach!

Katja