Lid sinds

9 maanden 4 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Redacteur

Wekelijkse schrijfopdracht #308 - Een verhaal in drie zinnen

 

Kan jij in drie zinnen een verhaal schrijven? Ga de uidaging aan!

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 308e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #308 - Een verhaal in drie zinnen

Door Mike van Holsteijn

Waar het ene verhaal zijn kracht haalt uit lengte, streeft het andere ernaar zoveel mogelijk te zeggen in zo min mogelijk woorden. Met dat laatste gaan we deze week oefenen: hoe zeg je veel in weinig woorden?

Pak een verhaal waar je trots op bent, van enige lengte, en lees het goed door. Zoek naar de kern van het verhaal; waar gaat het écht over? Probeer vervolgens deze kern van het verhaal te vatten in een nóg korter verhaal, van maximaal drie zinnen. Veel succes!

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het derde jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij heeft gekozen voor het pakket Letterkunde. Eind 2018 verscheen een bundel van zijn hand, Van nog wat en alles, met daarin allerlei verhalen, gedichten en woordgrappen.