Johan Ode #307

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Johan Ode #307

 

 

Geachte aanwezigen,

 

Familie, vrienden, kennissen en verder iedereen die ik vergeten ben. Welkom allemaal.

Ook een speciaal welkom aan alle kinderen uit Johan zijn eerdere..eh..relaties en de vrouwen voor wie we een speciaal hoekje hebben gereserveerd. Wat niemand voor mogelijk had gehouden is gebeurd. Johan gaat trouwen. En om dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, beste Johan een kleine ode aan jou en aan je vrouwtje Jeanette.

Veel van je vrouwelijke collega' s haalden opgelucht adem toen het nieuws hen bereikte. De verwachting is dan ook dat het nu weer een stuk drukker zal worden bij de koffieautomaten en de kopieermachines.Tenminste...daar gaan we maar vanuit dan. Knipoogje naar Jeanette.

Ongetwijfeld weet je, Jeanette, dat alles wat een rok of jurk droeg zich mocht verheugen in Johan zijn belangstelling. Reden temeer om je te feliciteren dat jij erin bent geslaagd Johan aan de leiband van het huwelijk te leggen. Wij wensen jullie vanuit de grond van ons hart een fantastisch huwelijk en spreken de hoop uit dat jullie verhouding zo sterk en krachtig zal zijn als Johan zijn relatie met zijn werk de afgelopen anderhalf jaar. Als huwelijkscadeau leek het ons als bedrijf leuk jullie een fotoboek te overhandigen over Johan met daarin zijn gedenkwaardige momenten.

Mocht je nog twijfelen over Johan zijn huwelijkse trouw kunnen wij je verzekeren dat jij, Jeanette vol vertrouwen de gelofte af kan leggen want de afgelopen week heeft de directie geen berichten bereikt over seksuele intimidatie of anderszins. Dat geeft reden tot optimisme waarmee ik ook wil sluiten.

Geniet van deze avond. Ik heb begrepen dat jullie morgen al op huwelijksreis gaan. Onze beste wensen vergezellen jullie. En tot slot, Johan. Volgens mij heb je ongelooflijk veel geluk dat je zo'n vrouw als Jeanette aan je hebt weten te binden, en...

He...waar is ze?

 

 

 

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi John, met een grote grijns gelezen. Een positief bedoelde ode, met een verrassende twist. Vooral dat welkom aan al die kinderen uit eerdere relaties vond ik goed gevonden.
Een aantal dingen vielen me op in je tekst:

Johan gaat trouwen.  --- Johan is getrouwd. Toch? Of vindt je toespraak vóór het huwelijk plaats? Meestal doe je dat toch nadat iemand getrouwd is? In dat geval moet je de zin dat jij, Jeanette vol vertrouwen de gelofte af kan leggen ook veranderen. Die gelofte heeft ze als het goed is al afgelegd.

is gebeurt --- is gebeurd
collega' s --- geen spatie achter de '
koffie automaten, kopieer machines, huwelijks cadeau --- koffieautomaten, kopieermachines, huwelijkscadeau

de afgelopen anderhalf jaar  --- het afgelopen jaar

He...waar is ze? --- Hé of hè, net hoe je het uit wil spreken.

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi John, wat een leuke insteek! Je hebt zeker de humor ruim in je toespraak verwerkt. Het speciale hoekje voor zijn exen vind ik goed gevonden! Ik heb stiekem wel geschaterd, hoe sneu het ook is voor Jeanette ...

Met vriendelijke groet,
TonBadhemd 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag John

Deze opdracht heb je fijn volbracht. Ik moet wel zeggen dat ik even geïrriteerd was door de cynische opmerkingen maar dat wordt dan duidelijk waarom je dat deed bij de plot.

Ik zie er wel een lelijke dt-fout in staan, of vergis ik me?

 

Johanna

 

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Allemaal dank voor de moeite die jullie hebben genomen een reactie achter te laten. 

Zoals duidelijk is Johan een ontzettende rokkenjager en op zijn zachts gezegd onbetrouwbare huwelijkspartner. Het toespraakje is van een goede vriend van hem die het toch niet kan laten Johanna duidelijk te maken waar ze aan begint. Het resultaat is duidelijk. 

De dt heb ik nog niet gevonden, maar misschien kijk ik er overheen. 

John