Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijfopdracht # 307 - bloementuil

 

Bloementuil.

 

Mensen worden wel eens in de bloemetjes gezet. Het heeft als een van de weinige zaken niets met rang of stand te maken.

Hoewel, personen met een talent voor iets, worden meer in de bloemetjes gezet dan een man of vrouw die zich nederig op de achtergrond houdt of gewoon niet opgemerkt wordt. Ik ben er zeker van dat iedereen een talent heeft, maar dat er soms geen schijnwerper op gericht wordt.

Hoe groter het talent, des te groter de bloementuil.

Een talent geeft doorgaans reden tot vreugde.

Lekker kunnen koken levert complimenten en gezellige maaltijden op.

Groene vingers hebben laat de mens genieten van de schoonheid van bloemen, struiken, bomen, en al wat groeit en bloeit.

Een opvoeder heeft het talent om kinderen in goede banen te leiden zoals een leerkracht het enthousiasme bezit om jonge mensen aan het leren te zetten.

Kunstenaars voorzien de mensheid van het genot om door hun kunde, kunstvoorwerpen te scheppen, zoals mooie schilderijen, beeldhouwerken of sieraden.

Schrijvers en dichters die het talent hebben tot verhalen en gedichten neerschrijven of te vertellen mogen zeker in deze tekst niet ontbreken...

Architecten ontwerpen prachtige gebouwen die door talentvolle metsers, schrijnwerkers, loodgieters en nog veel andere handige werklieden kunnen staan pralen met als achtergrond een oneindige hemel. Geschapen door de grootste Kunstenaar aller tijden.

De lijst van talentvolle mensen is zo lang, te lang om zelfs maar te kunnen overzien.

Een heel belangrijke ode zou moeten gewijd worden aan een groot ontwerper die veel te weinig gewaardeerd wordt en waar vooral schrijvers veel mee te maken hebben. Kent men deze kunstenaar eigenlijk wel? Er wordt geen woord gezegd of geschreven over deze talentvolle mens die ooit geleefd moet hebben...

Zonder de inspiratie van deze persoon zou dit stukje proza niet ontstaan kunnen zijn, zou het wereldbeeld er heel anders uitzien, zou de beschaving geen vooruitgang kennen, zou er minder vreugde en schoonheid zijn. Kortom, minder communicatie wereldwijd. Zou er slechts het gesproken woord zijn.

Een standbeeld oprichten heeft geen zin. Is het een man geweest of een vrouw aan wie deze ode kan worden opgedragen, die dit respect verdient? Het doet er niet toe, standbeeld of geen standbeeld.

Ik leg een grote bloementuil neer.

 

 

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Marijcke, interessante gedachten die aan het denken zetten. Iedereen heeft (verborgen) talenten... En  "een groot ontwerper die veel te weinig gewaardeerd wordt en waar vooral schrijvers veel mee te maken hebben. Kent men deze kunstenaar eigen wel? Er wordt geen woord gezegd of geschreven over deze talentvolle mens die ooit geleefd moet hebben..."   "Eigen" moet denk ik "eigenlijk" zijn. Graag gelezen.