Lid sinds

11 maanden 4 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Redacteur

Wekelijkse schrijfopdracht #307 - Ode

Een mooie gebeurtenis! De jarige job of het gelukkige bruidspaar: aan wie schrijf jij een ode? 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 306e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #307 - Ode

Door Johanna Müller

Het is het einde van het Academiejaar, schooljaar... Iemand staat op het einde van de loopbaan, is jarig, gaat huwen,... In elk geval is er een gebeurtenis op til die vreugde met zich brengt.

De schrijfopdracht voor deze week luidt: schrijf een ode aan/voor iemand. Het prettige is dat je niets van dialoog zal voorzien, we verwachten dus een monoloog maar je hebt die zo opgebouwd dat de lezer begrijpt aan wie je je boodschap richt. Het zal een fijne speech zijn, met wat reflectie maar ook de nodige portie humor.

Beeld je ook in dat de tekst moet voorgelezen  kunnen worden, dus maak het niet te lang. Rond de 400 woorden volstaat.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.